Toimituksen suosikit: Yksi yli muiden – aina ja kaikkialla

Vaihteeksi ensi-iltaan tulee ”vain” kolme uutta elokuvaa. Ilmeisesti ohjelmistossa aletaan valmistautua isojen tykkien saapumiseen kesän kynnyksellä. Uutuuksista yksi ihastutti Episodin toimitusta kautta linjan.

29.4.2022 10:47

Episodin suosikiksi viikonlopun uutuuksista nousi Everything Everywhere All at Once. Se ei välttämättä ole ihme, sillä sen Daniels-nimellä kulkevan tekijäduon edellinen umpiouto elokuva Swiss Army Man oli myös suosittu toimituksessa. Hieman ihmeellisempää on, että toistaiseksi jokainen sen nähnyt on pitänyt siitä, mitä todistaa tasainen nelosten rivi.

Itse elokuva kertoo Michelle Yeohin esittämästä turhautuneesta pyykkäristä, joka veroviraston selvitykseen valmistautuessaan huomaa joutuneensa multiversumin kattavaan taisteluun maailman kohtalosta. Metaelokuva sotkee perhedraamaa, parisuhdekomediaa ja päätöntä toimintaa. Elokuvan arvioinut toimittaja kehui, että kyseessä on ”koskettava, hauska, vauhdikas, hullu ja lämmin kokemuselokuva”.

Jane by Charlotte on näyttelijänä paremmin tunnetun Charlotte Gainsbourgin esikoisohjaus, dokumentti tekijänsä kohtaamisista äitinsä kanssa. Gainsbourgin äiti on 1960-luvun muoti-ikoni ja kohukaunotar Jane Birkin. Moiset eivät kuitenkaan Gainsbourgia kiinnosta, vaan hän pyrkii kohtaamaan äitinsä tyttärenä, joka ei aikaisemmin ole pystynyt tai uskaltanut katsoa tätä.

Kolmas viikon uutuus on Busterin maailma, uusi versio Bjarne Reuterin 1970-luvun kirjasta ja Bille Augustin siitä 1980-luvulla tekemästä elokuvasta. Vaikka uusi Buster kalpenee Augustin kansainvälisen menestyksen rinnalla, se on silti aurinkoinen koko perheen elokuva. Sen ehti kuitenkin nähdä vain yksi Episodin toimittaja, joka antoi sille kolme tähteä.

 

Lisää luettavaa