Toimituksen suosikit: Oman onnen etsimistä laidasta laitaan

Pääsiäisen alla ensi-iltaan tuli viisi uutta elokuvaa, joista yksi sai ensi-iltansa jo torstaina. Yhteistä niille on etsiminen, oli kyseessä sitten oman itsensä löytäminen tai jokin muu aarre.

15.4.2022 10:05

Viikonlopun uutuuksista Episodin toimituksen suosikiksi nousi torstailähdön tehnyt Tytöt tytöt tytöt. Uraauurtavasti Sundancessa ensi-iltansa saaneessa elokuvassa kolme aikuisuuden kynnyksellä olevaa nuorta naisen alkua etsii itseään ja toisiaan. Perjantaipämppäyksien kautta kerrotussa tarinassa olisi kaikki kotimaisen farssin ainekset, mutta Alli Haapasalo on saanut aikaiseksi aivan tuoreelta ja raikkaalta tuntuvaa kerrontaa.

Komediallinen The Lost City -seikkailu puolestaan on tuttuakin tutumpaa aarteenmetsästystä. Onneksi elokuva myös tajuaa sen, ja heittäytyy täysillä itseironian vietäväksi. Sandra Bullockin ja Channing Tatumin kohellustoiminta ja elokuvan hulvaton dialogi saavat pärskähtelemään ääneen.

1920-luvun Isoon-Britanniaan sijoittuva Mothering Sunday kertoo maailmasta, jonka aika on tullut päätökseensä. Siitä kiinni pitävät aristokraattiset perheet eivät kuitenkaan luovuta, vaan painostavat ensimmäisestä maailmansodasta selviytynyttä nuorta sukupolvea seuraamaan vanhoja kaavoja. Nämä reagoivat siihen hyvin eri tavoin, mutta hyvällä onnella surunkin keskellä voi kokea yhden lyhyen onnen hetken.

Lisäksi viikonlopun uutuuksiin kuuluivat animaatioelokuva Hurja jengi sekä dokumentti Jossakin on maa. Ne ehti kuitenkin nähdä vain yksi toimittaja, ja kumpikin elokuva sai arvioijaltaan kaksi tähteä.

Toimintakomediaa Hurja jengi todettiin hyvän näköiseksi mutta kuvallaan ja ääniraidallaan katsojan turruttavaksi adhd-kohellukseksi. Jossakin on maa käsittelee kaukaa pohjolan ”ihmemaille” saapuvia maahanmuuttajia, mutta sen tarkoitusperät kummastuttivat. Sitä kuvattiin tylsäksi reality-tuotannoksi, jonka hahmoista ei pidä.

 

Lisää luettavaa