Toimituksen suosikit: Lehmä lensi yli muiden

Vaikka tarkasteltu ensi-iltaviikonloppu alkaa huhtikuun ensimmäisestä päivästä, ei tämä ole aprillipilaa. Episodin toimituksen suosikiksi nousi dokumentti lehmästä, jonka elämä on vain osana tuotantokoneistoa toimimista.

1.4.2022 10:23

Luma on lypsylehmä englantilaisella maitotilalla. Sen elämä koostuu rutiineista, joiden syklit pyörivät joko tuntiaikataulussa tai vuositason keinohedelmöityksissä. Luma ei käytännössä enää ole eläin, se on esine, tuotantoväline. Silti Andrea Arnoldin Cow-dokumentti saa katsojan muodostamaan Lumaan tunnesiteen, joka lyö sydämeen lujaa.

Episodin ennakkonäytöksessä koko perheen seikkailukomedia Etsivätoimisto Henkka & Kivimutka sai nuoremmilta katsojilta peukutusta. Yleensä ajatellaan, että lapsia pitää suojella kaikelta, mutta nyt yleisö antoi positiivista palautetta siitä, että hauskaa elokuvaa katsoessa oli myös oikeasti jännittänyt.

Odotus yhdistää suomalaista naistarinaa historiasta tähän päivään. Sen pohjalla on Juhani Ahon teos Papin rouva, mutta tapahtumat on siirretty tähän päivään ja sen hahmot ovat moderneja ihmisiä. Teemat halusta, rakkaudesta sekä rehellisyydestä itselleen ja muille ovat kuitenkin ajattomia.

Sonyn viimeisin lisäys studiolla vielä oleviin Marvel-lisensseihin perustuvaan Spider-Man-universumiinsa on vahingossa itsensä eläväksi vampyyriksi muuttavasta tiedemiehestä kertova Morbius. Siinä on hyvät näyttelijät (pääosissa Jared Leto ja Matt Smith) ja puikoissa pystyvä toiminta- ja kauhuohjaaja Daniel Espinosa, mutta ilmeisesti kulisseissa on koronaodottelun jälkeen tapahtunut jotain studiosekoilua. Lopputulos on hyvin erilainen kuin matkan varrella julkaistuissa trailereissa esitelty elokuva. Monet treailereiden kohtauksista puuttuvat nimittäin tyystin valmiista elokuvasta.

Edellä mainittujen nimikkeiden lisäksi viikonlopun uutuuksiin kuului pelielokuvan jatko-osa Sonic the Movie 2. Sen lehdistönäytös kuitenkin peruuntui teknisten ongelmien vuoksi, joten elokuva ei ehtinyt mukaan taulukkoon.

Lisää luettavaa