Yökukkujille tv:ssä: Hyvä vai huono sotaelokuva? Tarantinon mielestä parhaimpien viime vuosikymmenen elokuvien joukossa

IMDb-arvosana on 7,9.

Illalla esitetään televisiosta sotaelokuva Dunkirk (2017).

Tarina kertoo toisen maailmansodan yhdestä käännekohdasta, kun saksalaiset ovat onnistuneet saartamaan liittoutuneiden joukot Dunkerqueen. Vaarana on koko joukon tuhoutuminen vihollisen sotakoneen hampaissa. Sotilaiden auttamiseksi järjestetäänkin ennennäkemätön pelastusoperaatio.

Näyttelijöinä nähdään Kenneth Branagh, Cillian Murphy, Fionn Whitehead, Aneurin Barnard, Harry Styles, James D’Arcy, Jack Lowden, Barry Keoghan, Tom Glynn-Carney, Mark Rylance sekä Tom Hardy. Ohjauksesta vastaa arvostettu Christopher Nolan.

Ohjaajamestari Quentin Tarantino hehkutti elokuvaa. Hänen mielestään Dunkirk on viime vuosikymmenen parhaimpien elokuvien joukossa. Hän sanoi myös pitäneensä siitä enemmän uusien katselukertojen jälkeen.

Episodin viiden tähden arvostelussa tuumittiin näin:

”Vaikka kaikki näyttelijät ovat hienoja rooleissaan, Nolanin mestarillinen ohjaus dominoi elokuvaa. Hans Zimmerin musiikki, Hoyte Van Hoyteman kuvaus ja elokuvan äänisuunnittelu tekevät elokuvasta täysin immersiivisen kokemuksen. Elokuvasta tulee fyysinen kokemus, kun luotien äänet sulautuvat katsojan sydämen sykkeeseen. Taustalla kuuluva kellon tikitys on jatkuva muistutus katsojalle kuinka vähän aikaa nuorilla sotilailla on. Ranta on sotilaille vankila, eikä merestä pelastettu Cillian Murphy anna unohtaa kuinka traumaattinen kokemus sota on. Tom Hardylla on vaikein tehtävä, sillä näyttelijällä on lentäjän maskin takaa käytettävissään vain silmät, joiden kautta kommunikoida tunteita katsojalle.”

Elokuva näkyy Subilta kello 00.45. Alla traileri.

YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut