Yökukkujille tv:ssä: Merkittävä supersankarileffa pelasti päätähden uran – suuri osa leffasta improvisoitiin

IMDb-arvosana on 7,9.

21.5.2022 18:03

Tänään nähdään televisiosta supersankarielokuva Iron Man (2008), joka toimi lähtölaukauksena Marvelin nykyiselle menestykselle. Se myös kohotti urallaan hiipuvan Robert Downey Jr:n jälleen Hollywood-tähtien terävimpään kärkikaartiin. Iron Man raketoi Yhdysvalloissa ensi-iltavuotensa toiseksi katsotuimmaksi elokuvaksi.

Tarinassa teollisuusmiljardööri ja keksijä Tony Stark kaapataan ja pakotetaan kehittelemään kaikkien aikojen asetta. Stark luokin huipputeknologialla varustetun panssaripuvun, mutta käyttää sitä itse pakenemiseen. Pian miehen keksintöä tarvitaan myös uhkaavan salajuonen torpedoimiseksi.

Käsikirjoitus ei ollut täysin valmis, kun kuvaukset alkoivat. Tarina ja toiminta oli pääpiirteittään selvillä, mutta dialogi täytyi pitkälti improvisoida kuvausten edetessä. Ohjaaja Jon Favreau sanoi, että se loi elokuvalle luontevan tyylin. Väitetysti Gwyneth Paltrowilla oli vaikeuksia pysyä Robert Downey Jr:n perässä, sillä hän ei keksinyt vastauksia Downey Jr:n improvisointeihin. Marvelin elokuvissa on luotettu myöhemminkin paljon improvisointiin.

Elokuva on myös Disney Plussassa. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • Su 22.05.2022 klo 00.50, Nelonen
  • Su 22.05.2022 klo 17.00, Hero

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia