Fire of Love

Fire of Love on täynnä tulista rakkautta ja vulkaanista jännitystä. (Ikäraja K-7)

18.8.2022 11:55
MAA / VUOSI GENRE ENSI-ILTA 19.08.2022

Ranskalainen aviopari Katia ja Maurice Krafft päätti olla tekemättä lapsia, koska he rakastivat niin paljon tulivuoria. Vulkanologilegendojen elämä pyöri tulivuorten ja niiden tutkimuksen ympärillä. Pariskunta matkusti 25 vuoden ajan ympäri maailmaa jahdaten tulivuorenpurkauksia.

Krafftit olivat niitä harvoja ihmisiä, jotka uskalsivat mennä suoraan tulivuoren sydämeen ja laavavirtojen äärelle dokumentoimaan purkauksissa tapahtuvia erilaisia ilmiöitä. Heidän perinnökseen jäi satoja tunteja upeaa videomateriaalia, joista on koottu huikean hieno Fire of Love. Sara Dosan tekemä dokumentti kertoo Katian ja Mauricen välisestä rakkaudesta mutta myös pariskunnan kyltymättömästä rakkaudesta tulivuoria kohtaan.

Kafftien intohimona oli keksiä jonkinlainen tapa ennustaa purkauksia, jotta ihmishenkiä säästyisi. Fiksuina tieteilijöinä he ymmärsivät, että heistä pitää tulla julkkisstaroja, jotta he pystyisivät välittämään varoituksensa kansalle. Maurice kehittikin itselleen varsinaisen showmiehen roolin ja hänen hauskoja haastatteluitaan nähdään dokumentissa.

Maurice kertoi aikoinaan, kuinka hän haluaa mieluummin elää intensiivisen ja lyhyen elämän monotonisen ja pitkän elämän sijaan. Myös Katia tiedosti vaarat, mutta ei välittänyt niistä hetken huumassa. Intensiivisen elämän he lopulta elivätkin.

Fire of Love on hengästyttävä sukellus kahden intohimoisen ihmisen elämään. Harvoin on valkokankailla nähty näin mykistävää kuvamateriaalia tulisista luonnonvoimista.

Mauricen isoveli Bertrand Krafft antoi vuosikausien jälkeen luvan käyttää pariskunnan kuvaamia videoita dokumenteissa. Fire of Loven lisäksi myös legendaarinen elokuvantekijä Werner Herzog on tehnyt oman dokumenttinsa, jonka ensi-ilta oli Isossa-Britanniassa kesäkuun lopulla. Bertrand Krafft on hiljattain myynyt videomateriaalin geneveläiselle Titan Filmsille, jolta on tulossa Krafftien elämään perustuva elokuva.

Dosalla oli melkoinen urakka kasata elokuva kokoon, sillä yhdelläkään Krafftien kuvaamalla 16-millisellä filmillä ei ollut ääntä. Laavan paukkuminen, tulivuorten purkautumisäänet ja kivien kolina piti lisätä dokumenttiin jälkituotannossa.

Niko Ikonen

Fire of Love -elokuvan traileri

Lisää luettavaa