Lego Elokuva 2

Kovan tason jatko-osa, jollaisia soisi tulevan useamminkin elokuvateattereihin. Se onnistuu olemaan hupaisa ja kepeä, mutta sillä on myös painavaa asiaa. On ok olla Emmet maailmassa, joka on täynnä Rex Dangervesteja!

6.2.2019 16:06
MAA / / / / VUOSI GENRE , ENSI-ILTA 08.02.2019

Viisi vuotta sitten ohjaajakaksikko Phil Lord ja Christopher Miller löivät leikiksi ja toivat valkokankaille suosikkilelut Legot. Kyseessä oli vielä harvinaisen laadukas elokuva, joka oli hauska ja kepeä, mutta jolla oli myös jotain sanottavaa. Legopalikoiden takaa löytyi hurmaava tarina isästä ja pojasta ja leikkimielisyyden tärkeydestä.

Lord ja Miller ovat tehneet tilaa uudelle ohjaajalle, mutta käsikirjoitus on edelleen heidän käsialaansa. Muun muassa elokuvien Trolls ja Shrek ja ikuinen onni ohjaajana tuttu Mike Mitchell on astunut uuden Lego-elokuvan puikkoihin, eikä miehellä ole ollut mikään pieni haaste käsissään. Miten parantaa yhtä viime vuosien parasta ja kekseliäintä animaatiota? No tietysti kritisoimalla sitä jatko-osassa!

Lego Elokuva 2 on harvinaisen onnistunut jatko-osa, sillä se uskaltaa kritisoida ensimmäisen elokuvan sanomaa ja teemoja, jotka tänä päivänä tuntuvat hieman vanhentuneilta. Lego Elokuva 2 hauskuuttaa vitseillä miesten egoista ja tavoistamme nostaa äijien äijiä tavallisten jamppojen yläpuolelle.

Palikkala on muuttunut aikamoiseksi lääväksi. Lucy/Wyldstyle huhuilee erämaahan synkkyyksiä, mutta Emmet jaksaa olla silti oma aurinkoinen itsensä. Ensimmäisen elokuvan lopussa nähdyt Duplot ovat aiheuttaneet tuhoa ja kaaosta ja nyt Palikkalaan ilmestyy lisää lelualieneita! Lucy, Batman, Benny ja Unikitty kaapataan kuningatar Watevra Wa’Nabin (suomeksi Tahdontähdeks) toimesta, ja Emmet lähtee pelastamaan ystäviään leluavaruuden syövereistä. Matkalla hän kohtaa Rex Dangervestin, joka tuntuu olevan kaikkea mitä Emmet ei ole.

Lego Elokuva 2 laajentaa ensimmäisen elokuvan maailmaa. Se on isompi ja värikkäämpi muttei aina hauskempi. Lego Elokuva oli suorastaan nerokas, joten on vaikea olla vertaamatta jatko-osaa siihen. Vaikka jatko-osa tekee kovasti töitä ollakseen erilainen tyylillisesti ja tarinaltaan, se toistaa ajoittain ensimmäisen elokuvan temppuja sekä itseään.

Lego Elokuva 2 on täynnä pop-kulttuuri viittauksia jopa siinä määrin, että kommentoipa sitä yksi hahmoistakin. Ajoittain se menee ärsyttävyyksiin asti.

Ensimmäisestä elokuvasta poiketen Lego Elokuva 2:n suonissa virtaa vahvasti myös musikaalin verta. Ensimmäisen elokuvan Everything is Awesome! -renkutus on korvattu useammalla rallatuksella, ja monet niistä ovatkin (tarkoituksella) todellisia korvamatoja!

Elokuvan valttikortti on sen monitasoisuus. Lego Elokuva 2 on helppoa katsottavaa; lähes kaksituntinen kesto menee lauluja lallattaessa, mutta mikäli elokuvaa lähtee lähemmin tutkailemaan, se paljastuu yllättävän vakavaksi mutta paikkansapitäväksi kritiikiksi sekä ensimmäisestä elokuvasta kuin myös perinteisistä sukupuolirooleista. Kyllä, oikeasti. Se ei kuitenkaan tuputa sanomaansa katsojan kurkusta alas, vaan jättää sanomansa katsojan löydettäväksi.

Edellisen elokuvan ääninäyttelijät palaavat rooleihinsa. Macho-rooleista tuttu Chris Pratt pääsee tällä kertaa pilkkaamaan itseään sekä Emmetin että uuden tuttavuuden Rexin äänenä. Uusista tulokkaista erityisesti Tiffany Haddish sulautuu joukkoon ja pistää haisemaan kuningattaren roolissa.

 

Lego Elokuva 2 -elokuvan traileri

Lisää luettavaa