Shopping Tour

/ GENRE , ENSI-ILTA 12.09.2014 TÄHDET

Venäläinen kauhuelokuva Suomen teattereissa on harvinainen ilmestys, mutta Shopping Tourilla onkin selkeä yhteys Suomeen. Found footage -tyyliin toteutettu halpistuotanto kertoo pietarilaisäidistä, joka matkustaa poikansa kanssa Suomeen ostosmatkalle.

Shopping Tourin selkeät esikuvat löytyvätkin sellaisista kauhuelokuvista kuten Blair Witch Project ja Paranormal Activity. Tapahtumat etenevät lähes reaaliajassa, kamera heiluu ja liikkuu levottomasti.

Kun venäläisturistit pysähtyvät Gigantissa, alkaa tapahtua kummia. Tavaratalosta löytyy ensin verinen ruumis, ja sitten turistiparat saavat kimppuunsa joukon suomalaisia kannibaaleja.

Suomalaiset hyvin tuntevan ja Turussa asuneen Mihail Brašinskin ohjaustyötä markkinoidaan kauhukomediana, mutta hupaisasta alkuasetelmasta huolimatta se ei ole erityisen hauska. Ehkä hauskin heitto on, kun termi ”voissa paistettu ryssä” saa aivan uuden merkityksen.

Tapahtumat nähdään venäläispojan kännykkäkameran kautta, mutta vaikka Shopping Tour on tehty suurelta osin talkoovoimin, mukaan on saatu pätevä kuvaaja. Aleksandr Simonov on kuvannut muun muassa arvostetun venäläisohjaaja Aleksei Balabanovin elokuvia.


Aiheeseen liittyvät elokuvat