Step Up: Revolution

12.10.2012 09:31
MAA VUOSI GENRE , ENSI-ILTA 12.10.2012

Step Up: Revolution jatkaa menestyksekästä teinielokuvien sarjaa nykyaikaisella otteella. Virtaviivainen 3D-tanssielokuva kuitenkin alkaa murheellisesti, suorastaan kalkkunamaisella katastrofilla.

Miamin rantabaanaa kuvaava studiolavaste on täytetty sliipatuilla nuorilla. Ohikulkijat yllättyvät, kun jousitustaan pumppaavista autoista ryntää ulos tanssiryhmä The Mob. Nuoret trimmatut vartalot jammailevat autojen katoilla biittien tahtiin kuin vain noloimmat poikabändit osaavat.

Kohtauksen kotivideotuotantoja huonommat erikoistehosteet, tympeästi paikoillaan hytkyvä koreografia ja surrealistisen paperinukkemainen 3D lataavat katsojalle heti kaikki elokuvan heikkoudet yhdessä paketissa.

Nuorten tanssielokuvilta kannattaa harvoin odottaa älyllistä tai yllättävää juonta, joten siitä on elokuvaa turha rangaista. Siksi edes ulkoasun olisi syytä olla kunnossa ja itse tanssin mahdollisimman näyttävää. Step Up: Revolutionin alkuun on ympätty kolmiulotteisuus vain, koska se on pop, ei siksi että siitä olisi jotain hyötyä.

Tanssin, tai siis lähinnä onnettoman reivihytkymisen ankeus jatkuu vielä pääosien ensikohtaamiseen asti. Katsojien onneksi nuorten vallankumous saa uutta puhtia alun vaikeuksien jälkeen, kun kaikki henkilöt on esitelty. Samalla tosin kadotetaan se alhainen taso, jolla elokuva tarjosi tahattomia nauruja.

Totutusti tanssielokuvan runko muodostuu tälläkin kertaa tanssikilpailusta. Sivujuonena entinen alusvaatemalli Ryan Guzman ja television Tanssi jos osaat -ohjelmassa pyörähdellyt Kathryn McCormick ihastuvat ja nivoutuvat toistensa kohtaloihin muutoinkin.

Tanssikilpailu järjestetään nykyajan puitteiden mukaisesti YouTubessa, jossa palkintosumma myönnetään eniten klikkauksia saaneelle tanssivideolle. Guzmanin lapsuudenkaverinsa kanssa johtama The Mob hankkii ryhmälle nimeä tekemällä niin ikään ajalle tyypillisiä flash mobeja, yllättäviä esiintymisiä julkisissa tiloissa. Salaa kuvatut kohtaukset sitten levitetään verkkoon maineen ja mammonan toivossa.

Uusi tyttöystävä osoittautuu tietenkin oivaksi lisäksi kokoonpanoon, varsinkin kun tytön isä suunnittelee samalla The Mobin tanssijoiden kotikorttelin tuhoamista. Nuoret nousevat vastustamaan pohatan suunnitelmia tanssimalla, kuinkas muuten.

Step Up: Revolution viihdyttää monin eri tavoin. Joskus taipuisilla vartaloilla, toisinaan tahattomalla kökköydellä ja alun farssin jälkeen myös kiinnostavilla flash mobeilla. Erityisesti taidenäyttelyn tanssivaltaus on huikea performanssi. Valitettavasti muut tanssit eivät yllä samalle tasolle edes mahtipontisen finaalin aikana.

Nettiaikakausi on hienosti mukana nuorten elokuvassa, mutta samalla juuri internet on Step Up: Revolutionin kompastuskivi. Elokuvan arvokkuudelle ei tee hyvää se, että maailmanlaajuiset talent-pätkät ja tanssiryhmien vedot ovat YouTube-klipeissä näyttävämpiä ja taidokkaampia kuin kokoillan elokuvassa.

Step Up: Revolution -elokuvan traileri


Elokuvatraileri Filmtrailer.com in kanssa

Lisää luettavaa