kirjoittajat: Melinda Sulkama

Aavepoika

Vuonna 2010 Ranskassa ilmestynyt A Cat in Paris -animaatio yhdisteli film noir -dekkarielokuvia moderniin lasten maailmaan. Oscar-ehdokkuudella palkitun animaation luoneet Folimage-studio, ohjaaja Jean-Loup Felicioli ja ohjaaja-käsikirjoittaja Alain Gagnol ovat yhdistäneet jälleen voimansa Aavepoika-animaatiossa, joka jatkaa edeltäjänsä tyylitellyllä linjalla.

Doria etsimässä

Kalakaverukset ovat jälleen eksyneet toisistaan Andrew Stantonin ohjaamassa ja käsikirjoittamassa Disney-Pixar-animaatiossa. Vuoden 2003 Nemoa etsimässä -huippumenestyksen tarinaa jatkava Doria etsimässä on lapsille ja aikuisille soveltuva draamakomedia, joka keskittyy sekin perheen etsintään korallikalojen värikkäässä maailmassa. Tällä kertaa tosin lapsi etsii vanhempiaan esiosan käänteisen asetelman sijasta.

Steve Jobs

Danny Boyle (Slummien miljonääri, The Beach, Trainspotting) tunnetaan moderneista nykyelämän kuvauksista, joissa hahmot ovat rosoisia ja maailma armoton. Hänen elokuviensa päähenkilöt kohtaavat suuria, mahdottomilta tuntuvia haasteita, mutta työn ja tuskan jälkeen he onnistuvat saavuttamaan tavoitteensa. Tietokonejätti Applen entinen toimitusjohtaja, Steve Jobs (1955–2011), sopii Boylen elokuvan ikoniksi kuin nakutettu.

Ted 2

Family Guy -sarjasta tutun Seth MacFarlanen esikoisohjaus Ted (2012) oli eloisa, rivon huumorin ilotulitus, jossa tekijätiimi onnistui yhdistämään kasvudraaman härskin äijähuumorin kanssa. Eläväksi muuttunut lelunalle Ted (äänenä MacFarlane itse) laukoi rivouksia ja poltteli pilveä siihen malliin, että kulttistatus oli pian saavutettu. Nyt julkaistava jatko-osa Ted 2 ei kuitenkaan yllä ykkösosan tasolle.