kirjoittajat: Paavo Ihalainen

Kick-Ass 2

Ennusmerkit Kick-Ass 2:n ympärillä eivät vaikuttaneet hyviltä. Mark Millarin ja John Romita Jr:n sarjakuvajatko oli lähinnä tyhjää, huomionhakuista provokaatiota, ja elokuvaversion tähti Jim Carrey päätti julkisuudessa puhua elokuvan väkivaltaisuutta vastaan.

Man Of Steel

Teräsmies täyttää 75 vuotta. Sen kunniaksi hahmo esitellään uudelle sukupolvelle Zack Snyderin suurelokuvassa. Sankarin pitkä ikä selittää osaltaan näkemyksen konservatiivisuuden. Halu tahkota rahaa sen sijaan sen, että elokuva on tehty vetoamaan alimpaan yhteiseen nimittäjään.

Evil Dead

Suomessa myös nimellä Kauhun riivaamat tunnettu vuoden 1981 Evil Dead on jo alansa kiistämätön klassikko. Siksi elokuvan uusintaversio on tehty astetta kunnianhimoisemmin kuin monet muut viime vuosien kauhuelokuvien uudelleenlämmittelyt. Uuden Evil Deadin on ohjannut ja käsikirjoittanut ensimmäisenä täyspitkänä elokuvanaan uruguaylainen Fede Alvarez. Vakavanhan version ohjaaja Sam Raimi ja päätähti Bruce Campbell ovat pysyneet tuottajina.

Yli vuorten

Romanialainen Christian Mungiu on noussut yhteiskuntakriittisen taide-elokuvan kärkinimeksi ympäri maailman. Cannesin festivaalien Kultaisen palmun voittajaelokuva 4 kk 3 viikkoa 2 päivää (2007) esitteli totalitaarisen yhteiskunnan ja lääketieteen tuhoavan toinen toisiaan sisältäpäin. Yksilö toiveineen ja murheineen on tilanteessa aina häviävänä osapuolena.

Soundbreaker

Aamun sarastaessa muusikko Kimmo Pohjonen kävelee lumisella järven jäällä kohti avantoa. Hän loikkaa sisään, poimii pohjalta haitarin ja aloittaa hurjan vedenalaisen soittannan. Tämä on Kimmo Koskelan Soundbreaker-dokumenttielokuvan ensimmäinen kohtaus. Kuten siitä voi päätellä, ettei kyseessä ole aivan tavanomainen henkilökuvadokumentti. Se on alusta loppuun keskushenkilönsä näköinen elokuva.

Mama

Kauhuelokuvat edustavat usein pohjimmiltaan varsin konservatiivisia arvoja, joiden myötä elokuvissa kuolema korjaa kaikki siveettömät tai muuten poikkeavat. Vaikuttaa siltä, että Yhdysvalloissa uusioperheisiin ja yksinhuoltajuuteen liittyy paljon pelkoja, mistä kielii näillä aiheilla pelottelevan kummitustarina Maman suosio.

Parker

Parker on rikoskirjallisuuden ystäville tuttu hahmo, Donald E. Westlaken luoma kostaja, joka on seikkaillut valkokankailla aiemmin mm. Lee Marvinin ja Mel Gibsonin esittämänä. Niin tunnetusta hahmosta ei sentään ole kyse, että pelkkä nimi elokuvan nimenä olisi hyvä idea. Tylsä otsikko tuskin houkuttelee juurikaan yleisöä. Nyt Parkerin rooliin astuu yksi-ilmeinen toimintatähti Jason Statham.