Miten 31-vuotias näyttelijätär voitiin houkutella seksiorjaksi? Näin se käytännössä tapahtui

Pitkä ja piinallinen tie.

14.6.2019 04:30

Näyttelijä Allison Mack on ollut syytettynä Nxivm-seksikultin johtajan Keith Ranierin avustamisesta. Mack itse on myöntänyt syyllisyytensä useisiin syytekohtiin.

Yksi uhreista oli New Yorkiin muuttanut 31-vuotias näyttelijä Nicole. Hän toivoi saavansa uransa nousuun kaupungissa, mutta asiat eivät edenneet odotetusti.

Ensimmäisen kerran Nicole kuuli The Source -nimisistä kursseista poikaystävältään. Tuolloin näyttelijä ei vielä kuitenkaan ymmärtänyt kyseessä olevan seksikultti.

Vuonna 2015 näyttelijä päätti kokeilla – kurssit vaikuttivat aluksi hyviltä. Nicole piti niillä opetetuista psykologiasta ja näyttelemisestä. Hän toivoikin pääsevänsä eroon peloistaan koe-esiintymisten suhteen.

– Näytteleminen on kovaa ja joskus omat pelkosi saattavat olla haitaksi koe-esiintymisessä, nainen kertoi oikeudessa.

Vaikka Nicole piti opetuksesta, hänellä oli heti alussa epämukava olo. Opiskelijat ja opettajat pitivät erivärisiä nauhoja, joilla viestitettiin heidän asemaansa. Huoneisiin astuessa ja niistä poistuessa piti myös kumartaa.

* * *

Mukana olleet henkilöt myös idolisoivat kulttijohtaja-Ranieria kutsuen tätä maailman älykkäimmäksi ihmiseksi. Myöhemmin kävi ilmi, että hänen syntymäpäiviään juhlittiin niin ikään viikon ajan. Nicole ei pitänyt tästäkään, että yksi ihminen nostettiin niin korkealle jalustalle.

Viiden päivän kurssituksen jälkeen Nicole taivuteltiin ottamaan lisää tunteja. Hänelle luvattiin pääsy heidän yhteisöönsä, jos hän olisi mukana ”The Sourcessa.”

Lopulta Nicole masentui urahuoliensa vuoksi, ja hän otti vuonna 2016 yhteyttä entiseen Smallville-tähteen Mackiin, jolle hän avautui itsemurha-ajatuksistaan. Mack käytti tilannetta hyväkseen ja houkutteli naisen vaikutuspiiriinsä ja lopulta syvemmälle kultin jäseneksi.

Mack kertoi tuolloin The Vow -nimisestä vain naisille tarkoitetusta ryhmästä. Sen jäsenet olivat joko mentoreita tai mentoroitavia. Tarkoituksena oli tulla fyysisesti, henkisesti ja älyllisesti vahvemmaksi. Ryhmä oli toiselta nimeltään DOS. Sitä pidetään salaseurana ja jäsenet kieltävät sen olemassaolon.

Jotta Nicole pääsisi ryhmään, hänen tuli antaa Mackille sellaista tietoa itsestään, jolla voitaisiin vahingoittaa häntä tai hänen läheisiään. Mack sai Nicolen taivuteltua jopa kirjoittamaan paikalliseen lehteen tekaistuja väitteitä omasta isästään.

* * *

Tietojen lypsämisen jälkeen Mack ilmoitti, että The Vow oli elinikäinen sitoutuminen. Sen jäsenen täytyi myös ottaa tatuointi. Nicole oli edelleen suostuvainen liittymään. Omien sanojensa mukaan hän oli sillä hetkellä elämässään pohjalla.

Näyttelijä sanoi, että The Vowiin liittymisen jälkeen hän oli orja-mestari-suhteessa Mackiin. Mack määräsikin Nicolen pidättäytymään seksistä poikaystävänsä kanssa. Hän määräsi lisäksi selibaatin kolmeksi kuukaudeksi. Jonkin ajan kuluttua Nicole halusi erota ryhmästä. Mack ei suostunut tähän.

Nicole pysyi jäsenenä vielä vuoden ajan. Hänen tehtävänään oli muun muassa tavoitella Ranieren huomiota, kunnes tämä vastaisi. Lopulta Raniere pyysi Nicolea kävelyille, joiden aikana he kävivät pitkiä keskusteluja.

Eräänä aamuna ennen kävelyretkeä Mack kertoi Nicolelle, että hänen pitäisi tehdä mitä tahansa Raniere haluaa. ”Mene nyt ja ole hyvä orja”, Mack oli väitetysti sanonut.

Raniere vei Mackin ohjeistuksen jälkeen Nicolen kotiinsa, jossa hän pyysi tätä riisumaan vaatteensa. Sen jälkeen kulttijohtaja kommentoi näyttelijän vartaloa. Sitten hän käski Nicolen pukea vaatteet päällensä ja laittaa silmilleen liinan. Hetken kuluttua kaksikko ajoi autolla metsäiselle alueelle.

* * *

Nicole vietiin tämän jälkeen pieneen mökkiin, jossa oli vain pöytä. Vaatteet täytyi ottaa jälleen pois, hänen ranteensa ja nilkkansa sidottiin pöydän kulmiin. Joku alkoi yhtäkkiä, lupaa kysymättä, antaa näyttelijälle oraaliseksiä.

Nicolen yrittäessä ymmärtää mitä tapahtuu, Raniere kyseli tämän seksuaalihistoriasta. Tuolloin Nicole tajusi oraaliseksiä harjoittavan olevan joku toinen henkilö. Myöhemmin hän sai tietää raiskaajan olleen nainen.

Näyttelijä vietiin jossain vaiheessa kotiinsa. Hän oli shokissa, mutta vastasi olevansa kunnossa, kun Ranieri tiedusteli hänen vointiaan. Nainen sanoi Ranieren olleen aina kohtelias, mutta kulttijohtajalla oli muita ihmisiä ympärillään, jotka huusivat hänelle.

Mack yritti myöhemmin saada Nicolea allekirjoittamaan sopimuksen, joissa hän myöntyisi vastaavanlaisiin aktiviteetteihin. Hänen piti olla myös tietoinen mahdollisista psyykkisistä ja fyysistä vaurioista, joita saattaisi olla luvassa – mukaan lukien halvaantuminen. Nicole ei allekirjoittanut, ja hän onnistui irtautumaan ryhmästä vuonna 2017.

Oikeudenkäynti jatkuu edelleen.

Juttukuvassa Allison Mack.

Lähde: CNN

Lisää luettavaa