A24 tuottaa Coenin veljesten toisen osapuolen raa’an projektin – Trillerin päärooleissa Denzel Washington ja Frances McDormand

Macbeth (2015)

Pakkokatsottavaa.

Indie Wire uutisoi Joel Coenin ja hänen vaimonsa Frances McDormandin seuraavasta projektista, josta on saatu yksityiskohtaisempaa tietoa. A24-tuotantoyhtiö tukee elokuvaa, joka kulkee nimellä The Tragedy of Macbeth.

Elokuva perustuu Coenin mukaan dialogia myöten 85 % Shakespearen klassikkonäytelmään. ”Joelin versiossa tutkimme hahmojen ikiä ja meidän sovituksessamme Macbethit ovat vanhempia”, Oscar-palkittu McDormand kertoo, joka näyttelee Lady Macbethiä. Macbethin roolissa nähdään Denzel Washington.

Hänen versiolleen hahmosta on hyvin merkittävää se fakta, ettei Lady Macbeth koskaan saanut lasta. Se, että hahmot ovat Coenin elokuvassa kuusissakymmenissä lisää elementin, joka on kuin tikittävä kello. ”Kyllä, sitä voi pitää trillerinä”, Coen kommentoi.

Macbeth on yksi Shakespearen suosituimmista ja raaimmista näytelmistä. Siitä on tehnyt oman versionsa niin Orson Welles kuin Roman Polanskikin. Edellinen versio on vuodelta 2015, jolloin päärooleissa nähtiin Michael Fassbender ja Marion Cotillard.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut