Ahaa! Frendit-arvoitus ratkesi: Miksi Monican asunto oli niin erikoisen värinen?

Violetin väriset seinät ja ovet tulivat tutuksi miljoonille Frendit-sarjan faneille vuosien saatossa.

24.3.2018 14:12

Amerikkalainen komediasarja Frendit viihdytti katsojia kymmenen tuotantokauden ajan, esittäen viimeisen jaksonsa toukokuussa 2004. Sarja kertoi kuudesta ystävyksestä, joiden tapahtumaköyhää elämää pohdittiin usein kahvikuppien äärellä.

Sarjan keskiössä oli asunto, joka oli virallisesti Monican ja Rossin isoäidin mutta jossa asui jokainen sarjan pääkuusikosta jossakin vaiheessa sarjaa. Monica ja Rachel asuivat kämppiksinä pitkään, kunnes Chandler muutti yhteen Monican kanssa. Sarjan fanit muistelevat myös lämmöllä eeppistä peliä, jossa naiset hävisivät asuntonsa hetkeksi Chandlerille ja Joeylle.

Asunnon violetit seinät ovat erikoisen väriset, ja sarjan lavastaja kertoi hiljattain syyn kyseiselle värivalinnalle. Frendeissä työskennellyt John Shaffner selitti värien olevan todella tärkeitä televisiosarjan identiteetin luomisessa. Shaffnerin mukaan katsojien oli helppo tunnistaa sarja Frendeiksi jatkuvasti ruudussa näkyvien violettien seinien ansiosta.

Vähemmän yllättäen Shaffner paljasti myös, että kukaan muu sarjan tiimistä ei alun perin kannattanut juuri kyseistä violettia väriä.

 

Lähde: Entertainment Weekly.

Lisää luettavaa