Aku Louhimiehen uuden Tuntematon sotilas -elokuvan ensimmäiset näyttelijät valittu

Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas -elokuvan näyttelijöistä on valittu yhdeksän elokuvan keskeisimpien roolien esittäjää.

Alikersantti Rokan roolin tekee Eero Aho. Jussi Vatanen nähdään vänrikki Koskelana, Johannes Holopainen vänrikki Kariluotona, Aku Hirviniemi alikersantti Hietasena ja Juho Milonoff sotamies Honkajokena. Sotamies Rahikaisen roolin tekee Andrei Alén, alikersantti Lahtisen Joonas Saartamo, sotamies Vanhalan Hannes Suominen ja Suden ”Suen tassun” Arttu Kapulainen.

–Sain juuri ne ammattilaiset, jotka näihin rooleihin halusinkin. Näyttelijöiden into on kova, vaikka kaikki tietävät, että edessä on rankka ja vaativa projekti, Aku Louhimies kertoo tiedotteessa.

Lisää roolitusuutisia on luvassa ennen kesäkuun kuvausjakson alkua. Vielä on miehittämättä monia tärkeitä niin isoja kuin pieniäkin rooleja.

– Pyrimme realismiin ja historian kuvauksen tarkkuuteen. Tästä porukasta luodaan todellinen joukkue – näyttelijät kantavat kokonaisuudesta suuren vastuun. Kuntoa on kohotettu, Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen harjoitusleirit on käyty ja sotilaselämään tutustuttu sekä maastossa että kasarmilla. Kuvausten ajan keskeiset näyttelijät asuvat metsässä teltoissa, pitävät huolta varusteistaan ja syövät varusmiesten tapaan Leijona Cateringin muonaa. Uskon, että tämä heittäytyminen tulee näkymään myös valmiissa elokuvassa, Louhimies jatkaa.

Louhimiehen Tuntematon sotilas on yli seitsemän miljoonan euron kokonaisbudjetillaan yksi Suomen kaikkien aikojen mittavimmista elokuvahankkeista. Elokuva on osa Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Elokuvan televisio-oikeudet on varannut Yleisradio.

Ensi-iltansa 27.10.2017 saavan elokuvan kuvaukset alkavat kesäkuun alussa Kotka-Haminan seudulla ja Karjalan prikaatissa Vekaranjärvellä.

Elokuvan tuotanto on edennyt Vekaranjärvellä järjestettäviin harjoitusleireihin ja testikuvauksiin, joissa näyttelijät tutustuvat paitsi rooleihinsa myös jatkosodan aikaisiin olosuhteisiin.

Kuvat: Juha Mustonen / Stailaus: Sofia Oksanen

(Episodi/JH)

Aiheeseen liittyvät jutut