Amy Winehousen piti tehdä 007-tunnari – tuottaja kuvaili tapaamista ”hyvin surulliseksi”

Barbara Broccoli ymmärsi, mistä Amy Winehousen kappaleiden liikuttavuus kumpuaa.

2.10.2022 06:00

James Bond -elokuvan tunnusmusiikki on aina jonkinasteinen spektaakkeli. Teeman laulaa yleensä tunnettu poptähti, ja kyseisen kunnian on saanut muun muassa Chris Cornell ja Adele.

Myös vuonna 2011 kuollut tähti Amy Winehouse oli lähellä James Bond -tunnarin laulamista, mutta näin ei lopulta käynyt. Hän kuitenkin ehti tavata tuottaja Barbara Broccolin.

Winehouse oli jossain vaiheessa äänittänyt Bond-teeman vuoden 2008 elokuvaan Quantum of Solace. Winehousen lahjakkuus oli Broccolille ilmeistä, mutta laulajalla oli tuolloin myös selkeästi vaikeuksia.

– Se oli erittäin ahdistava tapaaminen, hän ei ollut parhaimmillaan, ja tunsin hänet sydämessäni. Hän oli hyvin hauras emotionaalisesti, jolloin ymmärtää, miten hän pystyi luomaan niin liikuttavaa materiaalia, Broccoli sanoi Entertainment Weeklylle.

– Hänellä oli suuret, syvät tunteet, ja se oli hyvin traagista. Mikä uskomaton lahjakkuus, mikä uskomaton ääni, kuinka uskomaton henkilö hän oli, ja se oli hyvin surullista, Broccoli jatkoi.

Winehousen henkilökohtaiset ongelmat vaikuttivat hänen työhönsä, joten hän luopui lopulta Quantum of Solace –kappaleesta. Pesti meni lopulta Jack Whitelle ja Alicia Keysille, jotka tekivät yhteistyönä dueton Another Way to Die.

Asiaa käsitellään enemmän uudessa dokumenttielokuvassa The Sound of 007, joka debytoi Prime Videossa 5. lokakuuta. Se on myös Bond-elokuvan Tohtori No 60. vuosipäivä, ja Prime Videoon saapuu tuolloin 25 James Bond -elokuvaa. Alla dokumenttielokuvan traileri.

Lue myös: Pierce Brosnan tylynä seuraavasta Bondista – ”En välitä” – Episodi.fi

Lähde: MovieWeb

Lisää luettavaa