Anakin Skywalkeria näytellyt Jake Lloyd on ollut psykiatrisessa sairaalassa jo melkein vuoden

Voimia koko perheelle.

14.3.2024 20:43

Star Wars -lapsinäyttelijä Jake Lloyd esitti Anakin Skywalkeria Star Wars: Episodi I – Pimeässä uhkassa (1999). Hänen elämänsä on ollut elokuvan jälkeen vähintäänkin haastavaa.

Äiti Lisa Lloyd on paljastanut, että nyt 35-vuotias Jake on ollut jo kymmenen kuukautta psykiatrisessa sairaalassa mielenterveysongelmien takia.

Äiti ajatteli, että olisi hyvä kertoa poikansa kuulumisia, kun Pimeän uhkan 25-vuotisjuhlapäivät lähestyvät.

– Jaken ongelmat alkoivat high schoolissa. Hän alkoi puhumaan ”todellisuuksista”. Hän ei tiennyt oliko hän tässä todellisuudessa vai jossain toisessa. En oikein osannut reagoida siihen.

Äiti kysyi eräänä päivänä pojaltaan, onko hän tehnyt läksyt: ”En oikein tiedä tarvitseeko minun tehdä niitä, koska en tiedä missä todellisuudessa olen”, Jake vastasi ätilleen.

– Sanoin hänelle, että tänään olet minun todellisuudessani, joten sinun pitää tehdä läksyt.

Lääkäri totesi pian tämän jälkeen, että Jakella saattaa olla kaksisuuntainen mielialahäiriö. Pojalle määrättiin erilaisia lääkkeitä, mutta mikään ei tuntunut auttavan.

Jake kuitenkin valmistui high schoolista vuonna 2007 ja oli innoissaan collegesta Chicagossa. Silloin tilanne muuttui rajusti.

– Häntä ei näkynyt enää juuri koulussa, ja hän kertoi ihmisille, että häntä seurataan, äiti Lisa kertoo.

Jake oli väittänyt ihmisille näkevänsä häntä tuijottavia mustasilmäisiä ihmisiä. Hän paljasti myös juttelevansa Daily Show -juontaja Jon Stewartin kanssa heidän televisionsa kautta.

Lopulta Jakella todettiin paranoidi skitsofrenia.

– Hän sukelsi vielä syvemmälle masennukseen, kun hänelle kerrottiin diagnoosi. Se oli todella vaikeaa aikaa.

Jake kieltäytyi ottamasta lääkkeitään, koska ei uskonut olevansa sairas.

Vuonna 2015 Jake päätyi ajamaan poliiseja pakoon useamman osavaltion läpi. Takaa-ajo päätyi kolariin. Äiti halusi palkata lakimiehen pojalleen, mutta Jake ei vastannut puhelimeen.

Jake on myös kertonut äidilleen, että häntä on ammuttu asunnossaan. Silloin Lisa tajusi poikansa näkevän hallusinaatioita.

Jake sairastui syvään psykoosiin maaliskuussa 2023 ja päätyi ajamaan moottoritiellä väärän suuntaan. Hän on ollut nyt kymmenisen kuukautta psykiatrisessa sairaalassa. Jaken kuntoutus kestää 18 kuukautta.

– Hän voi paljon paremmin kuin he kuvittelivatkaan. Hän on jo huomattavasti sosiaalisempi.

– Hän rakastaa edelleen Star Wars -juttuja. Ihmiset luulevat hänen vihaavan Star Warsia, mutta hän rakastaa sitä, Lisa sanoo.

Lähde: People

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia