Darth Vaderia näytellyt Hayden Christensen kommentoi esiosien uutta nousua – trilogiaa arvostetaan nykyään enemmän

Trilogia ja sen näyttelijät saivat aikoinaan kritiikkivyöryn niskaansa.

16.5.2022 19:46

Star Wars -esiosat I,II ja III eivät aikoinaan saaneet hääviä vastaanottoa. Elokuvia moitittiin muun muassa liiasta tietokonegrafiikan käytöstä ja pökkelömäisestä dialogista. Nykyisin esiosa on saanut hiljalleen enemmän arvostusta osakseen.

Liekö uusi suosio johtuu sitten lapsena elokuvat nähneiden nostalgiasta, uuden trilogian epäonnistumisesta vai mistä, mutta Anakin Skywalkeria näytellyt Hayden Christensen on tyytyväinen asiaan. Näyttelijä kommentoi esiosien uutta suosiota The Cutaway -lehdelle:

– Se on ollut todella sydäntä lämmittävää. En osaa sanoa, mitä se merkitsee minulle, mutta… se on todella siisti asia. Tarinan opetus on varmaan kärsivällisyys, Christensen mietti.

Christensen ja esiosat saivat aikoinaan valtavan määrän kritiikkiä osakseen. 10-vuotiasta Anakinia näytellyt Jake Lloydkaan ei saanut varauksetonta hyväksyntää, ja hän kärsi Star Warsien jälkeen myös koulukiusaamisesta, ja tunnetusti Jar Jar Binksin näyttelijä Ahmed Best sai niin ikään oman osansa kritiikkivyörystä.

Saman kohtalon jakaa nykyisin uuden trilogian tähdet kuten Kelly Marie Tran ja Daisy Ridley. Tran on kärsinyt kritiikistä erityisen paljon, ja hän joutui terapiaan, kuten kerroimme aiemmin täällä: Kelly Marie Tran saattoi menettää osan persoonastaan rankkojen kokemusten takia – ei ehkä voi enää näytellä Star Warseissa – Episodi.fi

Nykyisin Star Warseilla menee paremmin, sillä Disney Plussan sarjat ovat aika lailla fanien mieleen. Seuraavaksi kaukaisen galaksin tarinoita kerrotaan Deborah Chow’n ohjaamassa Obi-Wan Kenobi -sarjassa, joka alkaa 27. toukokuuta. Alla sarjan traileri.

Lue myös: Palaako Ewan McGregor Star Warseihin vielä Kenobi-sarjan jälkeen? Näyttelijä kertoi – Episodi.fi

Lähde: ScreenRant

Lisää luettavaa