Antonio Banderas puolustaa Tarantinoa ja muita kiisteltyjä taiteilijoita: ”En koskaan sensuroisi taidetta”

Harvinainen ulostulo.

Kärsimys ja kunnia

IndieWire julkaisi uutisen haastattelusta, jossa espanjalaistähti Antonio Banderas puolustaa taiteilijanvapautta ja eritoten Quentin Tarantinoa Once Upon a Time… In Hollywood -elokuvan tienoilta.

Viime viikkoina on valiteltu eri medioissa ties mitä taiteellista valintaa, joita Tarantino on elokuvassa tehnyt. Millon Margot Robbien hahmo puhuu liian vähän, milloin Tarantinon naiskuva on liian kapea tai Bruce Lee kuvataan epäedustavassa valossa. Banderaksen mukaan taiteilijalla on vapaus tehdä sellaista taidetta kuin haluaa, ja elokuvissa kävijät joutuvat kunnioittamaan sitä vapautta.

”Tarantinon pitäisi olla vapaa tekemään omaa taidettaan. En koskaan, koskaan, koskaan sensuroisi taidetta”, Banderas toteaa. ”Minusta taiteilijan pitäisi olla vapaa. Sitten katsojat ovat vapaita olemaan samaa tai eri mieltä. Kaikilla on vapaus jatkaa hänen elokuviensa katsomista tai lopettaa.” Banderas myöntää, että taiteessa on joskus asioita, jotka vaivaavat häntä itseäänkin, mutta siitä huolimatta hän ei ikimaailmassa harkitsisi niiden sensuroimista.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut