Arvostettu elokuvantekijäkaksikko palaa yhteen

Rakkautta ja anarkiaa -festareilla esitetyn Night Moves -elokuvan viimeisimpänä työnään tehnyt Kelly Reichardt palaa jälleen yhteen vakionäyttelijänsä Michelle Williamsin kanssa.

Kaksikko ei ole tunnettu Hollywoodin valtavirtaa kulkevista ja suuria tuloja tekevistä elokuvista, vaan enemmänkin haastavista ja mielenkiintoisista henkilökuvista ja selviytymiskamppailuista. Reichardtin toinen kokopitkä oli Williamsin tähdittämä Wendy and Lucy, joka kertoo koiransa kadottavasta kulkurinaisesta.

Heidän seuraava yhteistyönsä taas oli tinkimätön ja kiehtova Meek’s Cutoff, jossa Williamsin esittämän sinnikäs päähenkilö joutuu selviytymään uudisasukkaana sekä luontoa että ihmisiä vastaan vuoden 1845 Oregonissa.

Kaksikon tulevasta kolmannesta elokuvasta ei vielä ole paljastettu mitään tarinan, aiheen tai edes nimen puolesta, mutta sen voisi kuvitella jatkavan samaa indie-linjaa, jolla Reichardt on tähänkin asti kulkenut. Ensi-iltaa voinee odotella jo tämän vuoden puolella, sillä Reichardt on aiemmin työskennellyt varsin nopeasti.

Kuva elokuvasta Wendy and Lucy.

(Episodi/ML)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut