BBC:n tv-kasvo osallistui tiedeohjelman testiin – sai aivovaurion (video)

Ohjelmassa nähty testi oli kohtalokas.

BBC:n vuoden 2014 tiedeohjelmaa Bang Goes The Theory juontanut Jem Stansfield on haastanut BBC:n oikeuteen. Hän vaatii 4,25 miljoonan euron korvauksia mediayhtiöltä.

Syynä korvausvaatimukseen on Bang Goes The Theoryssa kuvattu törmäystesti, johon juontaja otti itse osaa. Jakso käsitteli liikenneonnettomuuksia, ja Stansfield suostui törmäystestiin, jossa simuloitiin törmäämistä katulamppuun.

Stansfieldin mukaan hän tunsi olonsa huonoksi heti törmäyksen jälkeen. Nyt Stansfield sanoo, että hänellä on törmäyksen vuoksi niskan retkahdusvamma, aivovaurio, henkisiä arpia ja huimausta.

Stansfieldin asianajajan mukaan hänen mahdollisuutensa tervehtyä ovat huonot. Asianaja sanoi myös, että Stansfield on menettänyt suuren määrän ansiotuloja ja Jeremy Clarksonin (Top Gear, The Grand Tour) veroisen uran törmäystestin vuoksi.

Stansfield on törmäyksen jälkeen ollut tuottajana Street Genius -sarjassa, mutta ei tiettävästi ole tehnyt muita tv-töitä.

BBC kiistää vammojen vaikutuksen laajuuden ja siirtää osan törmäystestin seurauksista Stansfieldin harteille, mutta mediayhtiö suostuisi maksamaan kaksi kolmasosaa korvaussummasta.

Alla olevalla videolla törmäys kohdassa 1:10.

YouTube video
Lähde: Metro

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut