Blade Runner -kulttikirjailijan suosituin teos päätyy tv-sarjaksi

Vuonna 1982 kuollut, kulttisuosiota nauttiva, hippien oma huumemuusa sekä muuten vain omituinen scifi-kirjailija Philip K. Dick ei ehkä ole valtavirrassa kovin tunnettu mies, vaikka hänen kirjojensa pohjalta onkin tehty useita legendaarisia elokuvia. Sanovatko scifi-leffat kuten Blade Runner, Total Recall, Minority Report tai Hämärän vartija mitään? Näistä jokainen perustuu Philip K. Dickin teoksiin.

Yksi Dickin suosituimmista romaaneista on vuonna 1962 julkaistu Oraakkelin kirja. Amazon julkaisi Oraakkelin kirjan pilottiosan vähän aikaa sitten, ja siitä tuli nopeasti heidän katsotuin tv-sarjan pilotti. Dick-fanit voivatkin nyt iloita, sillä Amazon on tietenkin päättänyt rahoittaa novellin käännöksen tv-sarjaksi.

Oraakkelin kirja perustuu vaihtoehtoiseen tulevaisuuteen, jossa liittoutuneiden joukot hävisivät toisen maailmansodan natseille ja Japanille. Kaksikymmentä vuotta sodan jälkeen USA ja koko maailma on jaettu Japanin ja Saksan kesken. Voimasuhteet rakoilevat, vakoojat vaanivat hämärillä sivukujilla ja maailma on muutenkin hyvin eriskummallinen paikka.

Lähde: Amazon

(Episodi/NI)

Aiheeseen liittyvät jutut