Borat-tähti Sacha Baron Cohen esiintyi suomalaisena koomikkona – vedätti ”Amerikan kovinta sheriffiä”

Torille?

Sacha Baron Cohenin Who is America?-sarja ehti herättää runsaasti keskustelua jo ennen sen sunnuntaista ensi-iltaa. Monet Cohenin vedättämät julkisuuden henkilöt ovat osoittaneet ärtymystään ja pyytäneet ihmisiä boikotoimaan sarjaa esittävää Showtime-kanavaa.

Cohen palaa uudessa tuotoksessaan Da Ali G Show’n aikaisille juurilleen tuomalla ruutuun useita ääripäitä edustavia hahmoja, joiden avulla koomikko pääsee pahaa-aavistamattomien haastateltavien ihon alle. Erittäin mielenkiintoista suomalaisten kannalta on se, että yksi näistä uusista hahmoista on ”suomalainen”.

Tämä pikku tieto paljastui, kun ”Amerikan kovimpana sheriffinä” tunnettu, vahvasti oikealle kaartava Joe Arpaio kertoi Breitbart Newsin haastattelussa tulleensa Cohenin vedättämäksi. Arpaion mukaan Cohen esiintyi suomalaisena koomikkona, joka väitti olevansa Trumpin kannattaja. Tämän jälkeen tämä ”suomalainen koomikko” alkoi kysellä Arpaiolta etnisestä profiloinnista, aselaeista ja Yhdysvaltain presidentistä.

Kun suomalainen koomikko alkoi heitellä ilmoille sanoja, kuten ”suihinotto”, ”käteenveto” ja ”kultainen suihku”, heräsi Arpaion mielessä epäilys, ettei kaikki ole hyvin.

”En ole sellainen tyyppi, joka nousee ylös ja lähtee lätkimään. En ole koskaan kävellyt ulos haastattelusta. Minä vain kestän sen. Olin varsin järkyttynyt. Mutta ajattelin, että tällainen Suomi on ja tässä on kuuluisa koomikko”, Arpaio selittää.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut