Cate Blanchett haukkuu elokuvien trigger-varoitukset: ”Katsojat pelkäävät vaikeita keskusteluita kauhuissaan”

Blanchett ei ymmärrä taiteen tukahduttamista.

12.3.2024 15:59

Kahden Oscarin voittaja, veteraaninäyttelijä Cate Blanchett on aloittanut taistelun niin sanottuja trigger-varoituksia vastaan. Hän kutsuu niitä median ja katsojien väliseksi kunnioituksen puutteeksi.

Blanchett oli The Sunday Times -lehden haastattelussa, jossa hän nosti tähdittämänsä upean Tár-elokuvan esimerkkinä elokuvasta, joka rikkoo rajoja. Blanchett pitää Tárin kaltaisia elokuvia välttämättömiksi, koska ”et todellakaan halua tehdä elokuvaa, josta voi sanoa pelkästään, että se oli hyvin tehty. Elokuvien aiheuttama keskustelu on jännittävää.”

Blanchett väittääkin, että katsojat pelkäävät elokuvista syntyviä vaikeita keskusteluita.

– Tietenkin pelkäämme vaikeita keskusteluita, mutta tarvitsemme niitä. Puhumme yhtymäkohdista, mutta kun saat eteesi trigger-varoituksen, niin jo se vihjaa, että teiltä puuttuu kunnioitus toisianne kohtaan, tai että kohdetta ei ole vielä hiillostettu tarpeeksi.

– Mikään ei ole nautinnollisempaa kuin istua pimeässä tuntemattomien kanssa ja sitoutua katsomaanne, jonka jälkeen voitte keskustella elokuvasta ytimekkäästi.

– Voihan se [elokuva] loukata sinua. Se voi myös haastaa sinut. Voit myös nauraa hillittömästi. Et voi koskaan tietää, mutta ainakin olet antautunut elokuvan sanomalle, Blanchett sanoo.

Blanchett nähdään pian Borderlands-pelileffassa. Sen ensi-ilta on 9. elokuuta. Alla traileri.

Lähde: Comingsoon

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia