Christian Bale ei katso lainkaan Yön ritarin paluu -elokuvaa – taustalla traaginen syy

IMDb-arvosana on 8,4.

11.3.2023 16:03

Yöllä esitetään televisiosta elokuva Yön Ritarin paluu (2012).

Tarinassa Bruce Wayne on eristäytynyt maailmalta, mutta hänen on jälleen verhouduttava sivupersoonansa Batmanin viittaan, sillä uudet viholliset uhkaavat Gothamia.

Näyttelijöinä nähdään muun muassa Christian Bale, Tom Hardy, Anne Hathaway ja Gary Oldman. Ohjauksesta vastaa Christopher Nolan.

Episodin arvostelussa Yön Ritarin paluu sai viisi tähteä:

”Ohjaajalle tyypiliseen tapaan tarina on täynnä pieniä vihjeitä sekä merkittäviä yllätyksiä, ja Nolanin päästäessä Yön ritarin legendan päätökseensä viittaukset trilogian aiempiin osiin levittäytyvät läpi koko elokuvan. Alusta asti kyse on ollut Bruce Waynen matkasta pelokkaasta pikkupojasta itsensä uhraavaksi sankariksi. Vaikka elokuva liittääkin trilogian yhdeksi ilmiömäiseksi kokonaisuudeksi, sillä on myös oma yksilöllinen viestinsä:

Toivo voi olla sitä oikein käyttämällä sekä kohteensa hiljalleen rusentava ase että väistämättömän tuntuiselta uhalta pelastava voima.”

Yön ritarin paluuseen yhdistetään yksi erittäin traaginen tapaus. Joukkoampuja asteli Aurorassa, Yhdysvalloissa vuonna 2012 teatteriin, elokuvan näytökseen ja alkoi ammuskella ihmisiä.

Tapaus jätti jälkensä myös Batman-näyttelijä Christian Baleen.

– Surullista kyllä, en ole pystynyt katsomaan sitä elokuvaa Auroran tragedian jälkeen. En ole pystynyt istumaan alas ja katsomaan elokuvaa ajattelematta sitä. Haluaisin kyllä jonain päivänä, Bale tuumi haastattelussa vuonna 2018.

Elokuva on myös HBO Maxissa. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • Su 12.03.2023 klo 00.40, TV5
  • Su 12.03.2023 klo 21.00, Kutonen

Lue myös: Huijarisyndroomasta kärsivä Hollywood-kaunotar Jodie Comer täytti 30 – tältä hän näyttää nyt – Episodi.fi

Lähde: Cinema Blend

Lisää luettavaa