Christian Bale teki läheistä taustatyötä menestysrooliaan varten: ”Vaarallisimpia ihmisiä, joihin olen eläissäni törmännyt”

Menestyksellisestä omistautumisestaan tunnettu Christian Bale opetteli Adam McKayn ohjaaman The Big Short -elokuvan yhtä kohtausta varten soittamaan rumpuja, mutta tämä ei tuonut näyttelijälle toista Oscar-pystiä sunnuntain gaalassa.

The Fighter, The Machinist ja American Hustle -elokuvissa painonsa kanssa pelannut muuntautuja kertoi yhden erikoisimmista taustatyökokemuksistaan tapahtuneen vuoden 2000 American Psycho -elokuvan kanssa. Bale tutustui rooliaan varten aitoihin Wall Street -tyyppeihin, ja sai huomata näiden olevan hyvin pelottavaa porukkaa.

”Menin kauppakerrokseen, toimistoihin ja vietin iltaa heidän kanssaan, eikä minulla ole hajuakaan minne menimme, mutta voin kertoa sen olleen häiritsevää”, Bale sanoo.

”Se oli opetus siitä, miten paljon ihmiset haluavat sinun olevan se hahmo, jota esität. Minun piti vain nojata taakse ja olla hiljaa, ja ihmiset hämärsivät hahmon ja oikean henkilön rajoja. Kuulin ja todistin, miten täydellisesti kirja oli ymmärretty väärin.”

Vulturelle antamassaan haastattelussa Bale sanoo Wall Streetin kundien halunneen tehdä vaikutuksen näyttelijään niin kovasti, että nämä olivat koko ajan villeimmillään.

”En rohkaissut mihinkään. Olin vain hiljaa ja annoin kaiken avautua edessäni. Ja se oli kiehtovaa. Ja se oli oksettavaa. Mutta hyvin viihdyttävää.”

Mutta oliko se niin viihdyttävää, että Bale viettäisi enemmän aikaa näiden ihmisten kanssa?

”Hyvä luoja, ei. Ei missään nimessä. He olivat vaarallisimpia ihmisiä, joihin olen eläissäni törmännyt”, Bale vastaa.

Bale nähdään seuraavaksi muun muassa Terrence Malickin Knight of Cups -elokuvassa, Scott Cooperin Hostiles -länkkärissä ja Andy Serkisin ohjaamassa Viidakkokirjassa, jossa Bale esittää Bagheera-pantteria.

(Episodi/ML)

 

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut