Edessä erittäin verinen viikonloppu – tämän aikansa K18-toimintaelokuvan voit katsoa nyt ilmaiseksi

Väkivaltaa ja seksiä.

2.2.2024 18:00

Elokuvahistoriaan suuren sormenjälkensä jättäneen Sam Peckinpahin (1925 – 1984) viimeiseksi elokuvaksi jäänyt Verinen viikonloppu (The Osterman Weekend, 1983, IMDB 5,8) on erittäin harvinainen tapaus. Sitä ei ole nähty maksullisissa striimipalveluista ikuisuuksiin, jos koskaan. Onneksi tämä raina ei ole kuitenkaan kokonaan kadonnut.

Kuvauksien aikana huonossa kunnossa olleen, ja pian ensimmäisen leikkausversionsa esittämisen jälkeen tuotannosta pois potkitun Peckinpahin tuotos alkaa seksillä, eikä elokuva ole siitä eteenpäinkään mitään lapsille tarkoitettua viihdettä. Robert Ludlumin (Medusan verkko) kirjoittaman agenttijännärin pohjalta ammentava kasarileffa on kuin täydellinen ”kilteillä kohtauksilla varustettu sex & drugs & violence -pläjäys.” Ja kaikkea todellakin piisaa tasaisessa tahdissa.

Elokuvan päätähtenä nähdään karismaattinen Rutger Hauer, jonka harvinaisten kasarileffojen vielä harvinaisemmista versioista voit lukea täältä. Tämän kasarikunkun rinnalla nähdään aivan uskomaton sekoitus osaavia näyttelijöitä: John Hurt, Craig T. Nelson, Dennis Hopper, Chris Sarandon, Meg Foster, Helen Shaver ja Burt Lancaster.

Verinen viikonloppu on elokuvien harrastajille ehdottoman tärkeä tutustumisen kohde. Mukana on jopa hämmentävän erikoisia kohtauksia puolivillaisine leikkauksineen. Kulttimateriaalia, all the way.

Verinen viikonloppu on katsottavissa Plex-palvelusta täysin ilmaiseksi ilman minkäänlaista rekisteröitymistä. Suomitekstejä ei tässä muutamia mainoksia sisältävässä striimissä ole, mutta huonokuuloisille tarkoitettu englantitekstitys on kuitenkin valittavissa. Lue palvelusta lisää täältä.

Elokuva sai ilmestyessään Suomessa K-18-ikärajan. Vuonna 2000 täkäläinen ikäraja pudotettiin ja nykyään se on K-16.

Lisää luettavaa