Elokuvafestivaali DocPoint alkaa tänään

DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali alkaa tiistaina Helsingissä.

31.1.2023 09:00

DocPoint lähtee tänään käyntiin Petteri Saarion Revontulten räppäri -elokuvalla. Talent Suomi -ohjelmasta tutuksi tulleesta Mihkku Laitista kertova Revontulten räppäri on osa kotimaista kilpasarjaa.

Festivaalin kotimaiseen kilpasarjaan on valittu yhteensä seitsemän pitkää dokumenttielokuvaa.

Poikkeustila-työryhmän ohjaaman 10 kirjettä tulevaisuuteen -dokumentin keskeinen teema on resilienssi kriisien täyttämässä maailmassa ja ilmastonmuutos.

Sini Hormion ja Anu Silfverbergin ohjaus ASMR – Täydellinen ystävä tarkastelee maailmanlaajuista ilmiötä ja sen ympärille muodostunutta yhteisöä.

Kesämökin myyminen tuo tunteet pintaan Helena Östin ohjauksessa Att sälja en sommarstuga.

Miten korjata maailma on Jouko Aaltosen läpileikkaus suoran kansalaistoiminnan historiaan ja aktivismiin 1990-luvulta aina tähän päivään asti.

Mykkäelokuvaklassikko Moanan ohjaajan tytär palaa lapsuuden paratiisiin Samoalle tekemään ääniversiota isänsä elokuvasta Sami van Ingenin ja Mika Taanilan elokuvassa Monica in the South Seas.

Seitsemän eri-ikäisen naisen tarinat nivoutuvat yhdeksi kokonaisuudeksi Catarina Diehlin animaatiota hyödyntävässä dokumentissa Vaietut perhetarinat.

Kotimaisen kilpasarjan pääpalkinnon eli Ylen rahoittaman DocPoint-Yle-palkinnon voittaja paljastetaan 4.2. illalla.

Festivaalin lipunmyynti on rullannut jo muutaman viikon, ja suosituin näytös on Nan Goldin -henkilökuva All the Beauty and the Bloodshed, joka tulee myöhemmin elokuvateatterilevitykseen.

DocPoint on valinnut muutaman uusintanäytöspaikan suosituimmille elokuville, ja niihin on valikoitu Ahsem Nadeemin Crows Are White sekä Marusya Syroechkovskayan How to Save a Dead Friend, jossa hän seuraa kumppaniaan reilun vuosikymmenen ajan.

Festivaalin ohjelmistosta löytyy kaksi kinokonserttia: In Spring (1929) on pitkään kadoksissa ollut klassisen dokumenttielokuvan mestarin Mihail Kaufmanin ohjaus, jossa keväinen Kiova heräilee.

Elokuvan säestävät ukrainalainen muusikkoduo Roksana Smirnova ja Misha Kalinin. In Spring –kinokonsertin lipputulot ohjataan ukrainalaisille elokuvantekijöille.

Timo Kaukolammen kosmiset äänimaailmat yhdistyvät Emilija Škarnulytėn hypnoottiseen dokumenttielokuvaan Burial festivaalin toisessa kinokonsertissa Burial X Timo Kaukolampi. 

Dokumenttielokuvalle omistettu festivaali jatkuu sunnuntaihin 5.2.2023 saakka.

Lisää luettavaa