”Elokuvat ovat tällä hetkellä huonompia kuin ennen” – Oscar-palkittu ohjaaja kaipaa jännitystä ja vaaraa

Silence ja Manchester by the Sea olivat kuitenkin espanjalaisohjaajan mieleen.

15.12.2016 12:00

Kaikki äidistäni ja Puhu hänelle -elokuvistakin tunnettu Pedro Almodóvar on Martin Scorsesen tavoin myöntänyt nykyelokuvan jättävän paljon toivomisen varaa. Varietyn haastattelema Almodóvar sanookin kaipaavansa menneitä aikoja, jolloin supersankarit, jatko-osat, esiosat ja rebootit eivät vielä olleet kuuminta uutta.

”Elokuvateatterista on nykyään vaikea löytää elokuvia, joita todella rakastaa – paljon vaikeampaa kuin ennen”, ohjaaja sanoo. ”Ehkä olen tullut vanhaksi. Joko se on sitä tai sitten on vain vaikeampia löytää tarinaa, joka yllättäisi minut. Elokuvat ovat tällä hetkellä huonompia kuin ennen. Enää ei näe sellaisia elokuvia, mitä 60- ja 70-luvulla tehtiin.”

Tietokoneiden ja CGI:n kehittyminen on vienyt Almodóvarin mukaan ison osan elokuvan taiasta.

”Minua ei kiinnosta supersankarit, jatko-osat, esiosat, rebootit sun muut. Ironista kyllä, mutta elokuvien tekninen kehittyminen on kääntynyt niitä vastaan. Olin vielä kiinnostunut seikkailuelokuvista tai takaa-ajoelokuvista, kun tietokonetehosteet eivät olleet niin täydellisiä. Digitaalinen, synteettinen osuus kuvasta on vienyt osan viehätyksestä pois. Ennen tunsin oikeaa vaaraa, mikä oli jännittävää”, Almodóvar pohtii.

Almodóvar pokkasi parhaan alkuperäiskäsikirjoituksen Oscar-palkinnon elokuvasta Puhu hänelle. Ohjaajan uusin elokuva Julieta sai Suomen ensi-iltansa elokuussa.

Lisää luettavaa