Eva Greenin syytetään luistaneen sovitusta roolista ”paskassa B-elokuvassa” – haukkui WhatsApp-viestissä kuvausryhmän ja vaatii miljoonaa ilman työntekoa

Oikeudessa käytetään todisteena Eva Greenin WhatsApp-viestejä agentilleen ja muille tahoille.

15.3.2023 20:00

Näyttelijä Eva Green pestattiin muutamia vuosia sitten scifielokuvaan nimeltään The Patriot, tai ”paskaan B-elokuvaan” kuten Green kuvaili WhatsAppissa.

Green nosti tuotannon kaaduttua oikeusjutun, ja vaatii itselleen miljoonan dollarin palkkiota. Hän perustelee vaatimusta ”pay or play” -sopimuksellaan. Se tarkoittaa, että näyttelijälle pitäisi maksaa riippumatta siitä, näytteleekö hän elokuvassa vai ei.

Elokuvan tuotantoyhtiö White Lantern Films puolestaan väittää vastahaasteessaan Greenin rikkoneen sopimusta, vaikeuttaneen tuotantoa ja jättäneen sen, joka aiheutti elokuvaprojektin epäonnistumisen.

Riitaa käsitellään parhaillaan oikeudessa, ja tapauksen tiimoilta on tullut julki Greenin kirjoittamia WhatsApp-viestejä, jotka ovat varsin rajua luettavaa.

Hän kuvaili viesteissä The Patriotia ”paskaksi B-elokuvaksi”, ja elokuvan tuottajaa Jake Sealia Green puolestaan kutsui ”pahaksi” ja ”paholaiseksi”. Kuvausryhmää Green haukkui ”paskaiseksi rupusakiksi”.

Oikeudessa esitettyjen todisteiden pohjalta White Lantern väittää, että Green halusi valehdella olevansa sairaalassa ihottuman vuoksi, jotta hän voisi välttää näyttelemisen elokuvassa.

– JOS he palaavat kanssasi asiaan, ja sanovat jatkavansa elokuvaa, mitä me voimme sanoa…? Voisimmeko sanoa, että tämä tilanne teki minut sairaaksi viikonlopun aikana? Voisimme sanoa, että minun piti mennä sairaalaan, koska minulle tuli vakava ihottuma kaikkialle kehooni, Green kirjoitti WhatsAppissa agentilleen Charles Collierille syyskuussa 2019.

Green kysyi agentiltaan myös, voisiko lääkäri auttaa häntä väitteen suhteen.

White Lantern Filmsin lakimies Max Mallin sanoi oikeudessa, että Green oli niin huolissaan näyttelemisestä elokuvassa, että hän ehdotti agenttiaan ”keksimään tarinan Greenin sairaalahoidosta”. Asianajajan mukaan Green ”vaikutti myös harkitsevan teeskentelyä, että hänellä olisi murtunut käsi”.

Greenin asianajajat sanoivat, ettei Eva Green ”ole rikkonut sopimusta 20-vuotisen uransa aikana”. He myös sanoivat, että sellainen olisi uraa uhkaava teko.

White Lantern puolestaan väitti oikeudessa Greenin puolen todistelua ”epäuskottavaksi ja sanoi sen paikoitelleen näyttäneen harjoitellulta”. Oikeudenkäynti on edelleen kesken ja jatkuu Lontoossa.

Lue myös: Tiesitkö? Jean Todt on tämän tuoreen Oscar-voittajan mies – eivät ole naimisissa vaikka olleet melkein 20 vuotta yhdessä – Episodi.fi

Lähde: NME, NME

Lisää luettavaa