Ewan McGregor paljastaa, millaista oli kuvata Star Warsin esiosia George Lucasin kanssa: ”Siitä tuli todella ikävää”

AOP

Kuvaukset eivät olleet helpot.

Näyttelijä Ewan McGregor oli Star Wars -fani jo lapsena. Esiosat eivät kuitenkaan koskaan nousseet alkuperäisten tasolle, myöskään McGregorin mielestä. Hän avautui Hollywood Reporterin haastattelussa.

Mitä enemmän suosiota uusi osa sai, sitä enemmän George Lucas rupesi käyttämään CGI:tä, eli tietokone-efektejä. ”Koska George rakastaa teknologiaa ja rakastaa siihen valtakuntaan syventymistä”, McGregor kertoo. ”Hän halusi enemmän ja enemmän kontrollia siihen, mitä taustalla näkyy.” Sithin kostoa kuvatessa, fyysisiä lavasteita ei juurikaan enää ollut, vaan taustalla oli pelkkiä kankaita, joiden päälle luotiin tietokoneella mitä hyvänsä.

”Kolmen tai neljän kuukauden jälkeen siitä tuli todella ikävää. Varsinkaan kun kohtaukset eivät ole… En halua olla töykeä, mutta ne eivät ole shakespearea. Dialogista on vaikea saada elävää, kun ympärillä ei ole minkäänlaista ympäristöä. Se on melko hankalaa.”

Obi-Wan Kenobin kuvauksissa vastaavia ongelmia ei kuitenkaan ole, sillä The Mandalorianissa käytetty StageCraft tulee olemaan käytössä myös uudessa spin-offissa. Siinä led-näytölle heijastetaan virtuaalisia taustoja.

Aiheeseen liittyvä video

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut