Fani pyysi J.K. Rowlingia kertomaan totuuden – paljasti missä Harry Potter syntyi! (kuva)

Totuus oli paljon arkisempi.

Brittiläinen kirjailija J.K. Rowling on vastuussa suositun Harry Potter -universumin luomisesta. Hän kirjoitti aikoinaan kirjat, joista on tehty sen jälkeen lukuisia, rakastettuja elokuvia.

Faneja tietysti kiinnostaa Harry Potterin syntytarina. Fanit ovat usein pitäneet syntypaikkana kirjailijoiden suosiossa olevaa Elephant House -kahvilaa Edinburghissa, Skotlannissa. Eräs fani ei kuitenkaan tainnut olla tästä varma ja pyysi sosiaalisessa mediassa Rowlingia ”kertomaan totuuden.” Tämän kirjailija myös teki.

– Olen miettinyt laittavani osion nettisivulleni, jossa on kaikki Potterin väitetyt inspiraationlähteet ja syntypaikat, Rowling aloitti vastauksensa.

– Olin kirjoittanut Potteria useita vuosia ennen kuin astuin jalallani tähän kahvilaan, joten se ei ole syntypaikka, Rowling lisäsi.

Rowling myönsi kuitenkin, että hän on kirjoittanut Potteria kyseisessä kahvilassa. Tämän jälkeen kirjailija latasi kuvan entistä asuinpaikastaan ja kertoi ensimmäiset tekstit Potterista syntyneen siellä. Ihka ensimmäisen idean Potterista hän sai kuitenkin junassa välillä Manchester-Lontoo.

Hän sanoi myös olevansa huvittunut siitä, miten ihmiset luulevat Hogwartin kumpuavan kauniista paikoista, jotka hän on nähnyt – Rowling sanoi sen olevan kaukana totuudesta. Alla kirjailijan twiitti.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut