Fight Club -kirjan kirjoittaja paljasti – lopun räjähdyskohtauksessa on ärsyttävä piirre

Kiinassa puolestaan sensuroitiin koko loppu.

18.9.2023 06:00

David Fincherin ohjaama, ylistetty elokuva Fight Club (1999) perustuu Chuck Palahnuikin samannimiseen kirjaan. Palahnuik kertoi nyt, mistä asiasta ei pidä Fincherin elokuvaversiossa.

Kirjailijan mielestä lopun tikittävä pommi ei ollut hyvä veto.

– En ollut tikittävän pommin fani, sen kellon, joka laskee alaspäin lähellä loppua.

Jim Uhls (käsikirjoittaja) tunki sen siihen, koska se on ilmeisesti ikään kuin kielikuva, ja olen oppinut hyväksymään, että siellä on tällainen kielikuva, Palahnuik tuumi.

Edward Nortonin hahmo yrittää purkaa elokuvan loppuhetkillä räjähteitä, jotka Tyler Durden on sijoittanut rakennuksiin.

Kiinassa äidyttiin vastikään sensuroimaan koko loppu. Rakennusten räjähdysten sijaan Tencentin suoratoistopalvelussa, elokuvan lopussa olikin teksti, joka kertoi poliisin selvittäneen suunnitelman ja pidättäneen kaikki rikolliset, eivätkä pommit räjähtäneet. Lisäksi tekstissä kerrottiin, että Tyler on lähetetty mielisairaalaan saamaan psykologista hoitoa.

Variety haastatteli Palahnuikia, sillä hän on julkaissut uuden kirjan nimeltään Not Forever, But For Now. Sen kerrotaan olevan hulvaton kauhusatiiri ammattitappajaperheestä, joka on vastuussa historian kauheimmista tapahtumista. Voit katsoa Fight Clubin loppukohtauksen alta.

Lue myös: Muistatko Gilmoren tytöt -sarjan tyttären Alexis Bledelin? Tältä 42 vuotta täyttänyt tähti näyttää nykyään – Episodi.fi

Lähde: Variety

Lisää luettavaa