Game of Thrones -luojien tuleva HBO-sarja herättää närkästystä pelkällä konseptillaan

Kaksikon tulevassa sarjassa leikitellään synkällä ajatuksella.

HBO ilmoitti keskiviikkona Game of Thrones -sarjan luoneiden David Benioffin ja D.B. Weissin kehittävän kanavalle Confederate-nimistä sarjaa.

Kanavan tiedotteen mukaan Confederate käy läpi tapahtumia, jotka johtavat kolmanteen Yhdysvaltain sisällissotaan. Sarja sijoittuu vaihtoehtoiseen todellisuuteen, jossa etelävaltiot ovat irtaantuneet muusta maasta ja luoneet kansakunnan, jossa orjuus on yhä laillista ja osana nykyajan toimintaa.

Tarinassa seurataan useita hahmoja valtion molemmilta puolilta: vapaustaistelijat, orjien metsästäjät, poliitikot, abolitionistit, toimittajat ja orjaperheet saavat kaikki sarjassa näkyvän roolin.

Benioffin ja Weissin lisäksi sarjaa käsikirjoittavat myös Nichelle Tramble Spellman (The Good Wife, Justified) ja Malcolm Spellman (Empire).

Confederaten konsepti on herättänyt jo etukäteen närää Twitterissä, jossa osa somettajista suhtautuu sarjaan hyvin skeptisesti. Yksi twiittaajista epäilee sarjan luovan haitallista kuvastoa ja tällaisella konseptilla pelaavan sarjan fanittamisen olevan traagista. Yksi twiittaaja taas huomauttaa, että Benioff ja Weiss loivat ensin sarjan, jossa ei ole yhtään mustaa näyttelijää ja luovat sitten toisen sarjan, jossa mustat ovat orjia.

Aiheeseen liittyvät jutut