Gandalf-legenda käski Patrick Stewartin hylätä ikonisen roolin: ”Et voi tehdä niin! Sinulla tärkeämpiä asioita teatterissa!”

Hauska tarina. Onneksi Stewart ei luottanut Ian McKellenin neuvoon.

4.10.2023 13:59

Legendaarinen Patrick Stewart on kirjoittanut Making it so: A Memoir -nimisen muistelmakirjan, jossa hän on kertonut kaverinsa Ian McKellanin äkäisestä neuvosta.

McKellen yritti estää Stewartia esittämästä kapteeni Jean-Luc Picardia ikonisessa Star Trek: The Next Generation -sarjassa, jonka esittäminen alkoi vuonna 1987.

Stewart oli tuolloin Royal Shakespeare Companyn näyttelijä ja oli juuri voittanut Laurence Olivier -palkinnon Antonius ja Kleopatra -näytelmästä.

– Kun kerroin hänelle aikovani allekirjoittaa sopimuksen, hän lähestulkoon taklasi minut, Stewart kertoo tilanteesta.

– Ian sanoi ”Ei, et voi tehdä niin. Et todellakaan voi! Sinulla on paljon tärkeämpiä asioita teatterissa! Et voi heittää tätä kaikkea pois television takia. Et voi. Et!”

– On vain muutama ihminen, joiden neuvoihin luotan enemmän kuin Ianiin. Silloin kuitenkin minun piti kertoa hänelle, että teatteri kyllä odottaa paluutani, kunhan olen siihen valmis, kun taas amerikkalaissarjasta tarjottua pääosaroolia tuskin tulee enää vastaan, Stewart kirjoittaa.

McKellan pudisti päätään surullisena, mutta toivoi Stewartille kovasti onnea ja antoi hänelle ison halin.

Jean-Luc Picardin roolista tuli Stewartin uran tärkein. TNG pyöri televisioissa seitsemän kauden ja 178 jakson ajan. Hän näytteli myös useassa Star Trek -elokuvassa.

– Meistä on tullut vuosia myöhemmin rakkaat ystävät Ryhmä-X-kollegoiden kanssa, ja Ian on myöntänyt olleensa väärässä. Itse asiassa hän on myöntänyt sen useaan kertaan, koska nautin sen kuulemisesta, Stewart kertoo.

Lähde: Variety

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia