Gene Hackman, 91, antoi harvinaisen haastattelun: ”Olen nähnyt Kovaotteiset miehet vain kerran”

Näyttelijälegenda antoi haastattelun.

27.11.2021 20:01

Näyttelijälegenda, kaksinkertainen Oscar-voittaja Gene Hackman jäi eläkkeelle vuonna 2004, Villi valtataistelu -elokuvan jälkeen.

Nyt 91-vuotias näyttelijä antoi sähköpostihaastattelun New York Postille, kun aiheena oli 50 vuotta täyttävä Kovaotteiset miehet, jonka ohjasi William Friedkin. Elokuva voitti viisi Oscaria, mukaan lukien parhaasta elokuvasta ja miespääosasta Hackmanille.

”En ole nähnyt elokuvaa sitten ensimmäisen näytöksen pimeässä, pienessä huoneessa jälkituotantoyhtiön tiloissa 50 vuotta sitten. Jos elokuvalla on perintö, en ole varma mikä se on. Siihen aikaan se vaikutti minusta kunnioitettava tarina kytästä, joka pystyi ratkaisemaan ja lopettamaan merkittävän rikollisperheen yritykset tunkeutua New Yorkin huumepiireihin”, Hackman sanoo.

Friedkin sanoi samassa jutussa, kuinka kuuluisa takaa-ajokohtaus autolla kuvattiin laittomasti ja hyvin vaarallisesti. Friedkin sanoo, ettei tänä päivänä enää vaarantaisi työryhmää sillä tavalla. Hackman sanoo, että elokuvien tekeminen on aina ollut riski, sekä emotionaalisesti että fyysisesti.

”Mitä takaa-ajokohtaukseen autolla tulee, parempi kuvattiin pari vuotta aiemmin Steve McQueenin kanssa”, Hackman sanoo, viitaten Bullittiin.

Lisää luettavaa