George Clooney näpäytti pakolaisasiasta tivannutta toimittajaa

Rauhallisena ja charmanttina miehenä tunnettu George Clooney ei pysynyt viileänä, kun häneltä kysyttiin, mitä aktivistinakin tunnettu näyttelijä oikein tekee – elokuviensa lisäksi – Euroopan pakolaiskriisin hyväksi.

”Käytän paljon aikaa työskennelläkseni näiden asioiden parissa, ja on outoa, että joku tulee ja sanoo, ’mitä sinä oikein teet?’ Hyvä on, anna mennä vaan”, Clooney näpäytti takaisin Berliinin elokuvafestivaaleilla pidetyssä pressitilaisuudessa.

Coenin veljesten Hail, Caesar! -elokuvaa mainostamassa ollut Clooney jatkoi sitten työstään puhumista.

”Olen mennyt hyvin vaarallisiin paikkoihin ja teen paljon työtä näiden asioiden eteen”, näyttelijä painotti, ja kertoi tapaavansa perjantaina Saksan liittokanslerin Angela Merkelin sekä vasta saapuneita pakolaisia.

Clooney herätti vuonna 2006 kansainvälistä huomiota Sudanin Darfurin kriisiin vierailemalla sodan runtelemassa maassa.

Joel Coen ilmoitti, että ajankohtainen ja tärkeä aihe tuskin näkyy veljesten tulevissa elokuvissa, kun tältä kysyttiin, mikseivät ”julkkisohjaajat” tee elokuvia siitä, miten ihmisistä tulee pakolaisia. Coen pitää sormella osoittelua ja ”miksette tee tästä ja tästä aiheesta?” -tyylisiä kysymyksiä absurdeina, kun on kyse elokuvien tekemisestä ja elokuvantekijöistä.

Lähde: The Hollywood Reporter

(Episodi/ML)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut