George Miller halusi Anya Taylor-Joyn Mad Max -jatko-osaan erään tietyn roolisuorituksen takia

Huikea tarina!

5.9.2021 11:26

George Miller on parhaillaan valmistautumassa Mad Max: Furiosan kuvauksiin. Legenda paljasti haastattelussa, miksi halusi The Witch- ja Musta kuningatar -tähden tulevan esiosaelokuvan pääosaan.

Kiitos roolituksesta kuuluu ohjaaja Edgar Wrightille, joka esitti tulevan Last Night in Soho -kauhuelokuvansa varhaisen leikkausversion Millerille. Miller kiinnostui heti nuoresta Taylor-Joysta.

Miller ja Wright juttelivat keskenään Empire-lehden haastattelussa.

– Tiesin kyllä kuka Anya on, mutta en ollut nähnyt häntä yhdessäkään elokuvassa ennen Sohoa, Miller kertoo Wrightille.

– Vau, hän on mielenkiintoinen, sanoin sinulle. Etsin silloin Furiosan rooliin näyttelijää. En saanut muuta sanottua, kun kerroit jo minulle, että hänestä tulee iso tähti ja hän on upea näyttelijä sekä hänen kanssaan on helppo työskennellä.

Miller otti Taylor-Joyhin yhteyttä virtuaalisesti. Koronapandemia riehui maailmalla. Elokuvantekijä antoi nuorelle tähdelle tehtäväksi esittää kuuluisa I’m Mad as Hell -monologi Sidney Lumet’n Kasvot kuvaruudussa (1976) -klassikosta.

– Kerroin hänelle, että hänen pitää suorittaa pieni testi. Se oli puhe Kasvot kuvaruudussa -elokuvasta. Se on kirjoitettu upeasti, ja se on pätkä, jonka voi esittää kameralle helposti. Siihen ei tarvita vastanäyttelijää. Anya teki version puheesta ja se oli todella hyvä. Annoin hänelle kuitenkin muutaman pienen vinkin aikomuksesta ja tarkoituksesta, ja hän oli sen jälkeen mestarillinen. Teimme koko homman iPhonella. Lähetin pätkän studiolle ja selitin, miksi hän on täydellinen rooliin. Kerroin kyllä, että voin neuvotella asiasta, mutta olin niin määrätietoinen, että studio hyväksyi idean.

Furiosan kuvaukset käynnistyvät näillä näkymin Uudessa Etelä-Walesissa ensi vuoden puolella. Sen odotetaan olevan suurin koskaan Australiassa tehty elokuvatuotanto.

Alla I’m Mad as Hell -monologi.

Lähde: Indiewire

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia