George R.R. Martinin scifi-kirjasta kehitetään elokuva – luvassa monimutkainen antisankari ja avaruusolentoja

Kirjan valmistuminen oli erittäin pitkä prosessi.

19.1.2023 11:45

Exile Content Studio osti vastikään oikeudet George R. R. Martinin scifi-romaaniin Hunter’s Run. Martin kirjoitti kirjan yhdessä Daniel Abrahamin (Expanse) sekä Gardner Dozoisin kanssa.

Romaania rakennettiin kuin Iisakinkirkkoa. Sen aloitti vuoden 1976 tienoilla Dozois, mutta hänen ideansa tarinan jatkosta tyrehtyivät, joten hän antoi sen kirjoitettavaksi Martinille vuonna 1981. Hän kirjoitti sitä ja palautti kirjan takaisin huomatessaan, ettei keksi kirjalle loppua. Tämän jälkeen vierähti 20 vuotta, sillä myöskään Dozois ei keksinyt loppua, jonka jälkeen tarina päätyi Abrahamille. Lopullinen kirja julkaistiin vuonna 2007.

Exile Contentin tarkoituksena on kehittää kirjasta elokuva, ja Martin on mukana sen päätuottajana. Martin on innoissaan mahdollisuudesta tehdä Hunter’s Runista elokuva.

– Olen hyvin iloinen, että lähes 16 vuoden jälkeen Hunter’s Runista tehdään elokuva. Olen täynnä innostusta rikkaan scifi-universumin olemassaolosta kirjamme ulkopuolella, jonka luomisessa autoin ystävieni Danielin ja Gardnerin kanssa, Martin hehkutti.

Romaani kertoo São Paulo -nimisellä ihmissiirtokunnalla asuvasta antisankarista nimeltään Ramón Espejo, Siirtokunta sijaitsee Maan kaltaisella planeetalla.

Espejo tappaa diplomaatin, jonka jälkeen hän joutuu karkumatkalle, jolla hän kohtaa niin ikään siirtokunnan ihmisiltä piilottelevia avaruusolentoja. Espejo löytää itsensä lopulta moraalisen itsetutkiskelun keskeltä.

Englanninkielisen sisällön lisäksi espanjalaista sisältöä paljon tuottanut Exile Content Studio kiinnostui paitsi hahmon latinotaustasta, niin myös hänen monimutkaisuudestaan ja puutteistaan. Se rohkaisi heitä kehittämään elokuvasovituksen.

Elokuvan ohjauksesta vastaa Mark Raso, joka on aiemmin ohjannut Kodachromen. Hän myös käsikirjoittaa yhdessä veljensä Josephin kanssa. Martinin apuna tuottamisessa toimii Game of Thrones sekä House of the Dragon -yhteistyökumppani Vince Gerardis.

Lähde: ScreenRant

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia