Guardians of the Galaxy -ohjaaja seksuaalisesta häirinnästä syytetystä elokuvantekijästä: ”En voinut pysäyttää häntä”

Ohjaaja on jo vuosia varoittanut ihmisiä tästä niljakkeesta.

Guardians of the Galaxy -ohjaaja James Gunn on julkaissut Facebookissa pitkän viestin, jossa kertoo tienneensä seksuaalisesta häirinnästä syytetyn James Tobackin touhuista ja halveksuneensa tätä sen takia jo vuosia.

LA Times julkaisi vastikään artikkelin, jonka mukaan lähes neljäkymmentä naista syyttää Bugsy-elokuvasta Oscar-ehdokkuuden ansainnutta Tobackia seksuaalisesta häirinnästä. Gunn kirjoittaa asuneensa 1990-luvulla New Yorkissa ja tavanneensa lukuisia naisia, jotka kertoivat joutuneensa Tobackin ahdistelemiksi.

”Hän on tehnyt sen kolmelle tapailemalleni naiselle, kahdelle erittäin hyvälle ystävälleni ja yhdelle perheenjäsenelle… kahdesti. Kyllä, hän lähestyi naista kahdesti samalla tyhmällä iskureplalla, eikä älynnyt kyseessä olleen sama henkilö. Näiden lisäksi olen jutellut monen muun naisen kanssa juhlissa tai illallisilla Tobackin kanssa käydyistä kohtaamisista”, Gunn kirjoittaa.

Niihin aikoihin vielä varsin tuntematon Gunn haluaa myös selittää, miksei ole tehnyt asialle mitään.

”Tein mitä pystyin avuttomassa tilassani – jo kahdenkymmenen vuoden ajan olen tuonut esille James Tobackin aina kun olen pystynyt. En voinut pysäyttää häntä, mutta pystyin varoittamaan ihmisiä hänestä.”

 

Gunn haluaa myös tehdä selväksi, etteivät Tobackin kaltaiset ihmiset suinkaan edusta koko Hollywoodia, eikä hänen kaltaisiaan rikollisia tule sekoittaa tavallisiin Hollywoodin ”douchebageihin” eli ääliöihin.

”Sellainen käytös ei ole hyväksyttävää, mutta on tärkeää erottaa douchebagit tällaisesta seksiin pakottamisesta. Mutta naiset, joiden kanssa puhuin ja jotka olivat menneet yksityistiloihin Tobackin kanssa, kertoivat paljon pahempia tarinoita kuin naiset, jotka joutuivat tämän ”jututtamiksi.””

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut