Gummo-ohjaaja Harmony Korine: ”Modernit videopelit näyttävät paremmilta kuin yksikään Spielbergin elokuva”

Korine iskee kovaa Steven Spielbergin suuntaan.

25.8.2023 19:57

Muun muassa Spring Breakers- ja Gummo-elokuvat ohjannut Harmony Korine on tehnyt tiivistä yhteistyötä EDGLRD-nimisen pelisuunnittelijoita ja tekoälyspesialisteja sisältävän kollektiivin kanssa.

Hän on tajunnut yhden asian modernista ajasta: pelit ovat paremman näköisiä kuin elokuvien CGI.

– Olemme kulkeneet lähes 360 astetta. Tsekkaa Call of Dutyn traileri, niin huomaat, että se näyttää paljon paremmalta kuin mikään mitä Spielberg on koskaan tehnyt, Korine sanoo.

Spielbergin elokuvat ovat voittaneet neljä Oscaria erikoistehosteista: Indiana Jones ja kadonneen arkin metsästäjät, E.T., Indiana Jones ja tuomion temppeli sekä Jurassic Park. Viimeisestä Oscarista on jo 30 vuotta, joten kehitys on kehittynyt.

Korine on tehnyt Aggro Dr1ft –nimisen elokuvan, joka on kuvattu sataprosenttisesti infrapunalla. Korine kutsuu elokuvaansa gamecoreksi, eli se täysi pelielokuva. Se nähdään pian Toronton elokuvafestivaaleilla.

– Minkälainen tunne on joutua pelin sisään? Onko se lähellä huumetrippiä? Kykenemmekö hämärtämään todellisuuden ja epätodellisen rajan, Korine kertoi, kun häneltä kysyttiin tulevasta elokuvasta.

Lähde: JoBlo

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia