HBO Nordiciin lisättiin korona-ajan hittileffa – vauhdikkaita tilanteita scifillä maustettuna

Tenet

IMDb-arvosana on 7,4.

HBO Nordiciin on lisätty Christopher Nolanin ohjaama elokuva Tenet.

Vain yhden sanan turvin, Tenetin, elokuvan päähahmon on taisteltava maailman selviytymisen puolesta kansainvälisen vakoilun hämärässä maailmassa, jossa hänen tehtävänsä ei etene normaalin ajan puitteissa. Tämä ei ole ajassa matkustamista, vaan ajan kääntämistä.

Episodin arvostelussa elokuva sai neljä tähteä:

Tenet ei ole Inceptionin kaltainen mestariteos, mutta parhaina hetkinään se on loistavaa älyllistä toimintaviihdettä. Käsikirjoitus on monimutkainen ja kutittelee katsojan älynystyröitä kutkuttavalla tavalla. Sanastossa vilisee fysikaalisia ilmiöitä, algoritmeja, hyposentrumeita ja monenlaista jargonia, ja tarina etenee palindromin tapaan sekä eteen- että taaksepäin.

Kokonaisuus pysyy kuitenkin kiinnostavana, koska tarjolla on uskomattomia käänteitä ja sykähdyttävän komea kuva- ja äänimaailma.

”Älä yritä ymmärtää. Tunne se”, sanoo Clémence Poésyn esittämä tutkija elokuvan alkupuolella, ja se sopii koko elokuvan motoksi.”

Tenetissä on valitettavasti myös puutteita. Epäonnistuneinta elokuvassa on Branaghin esittämä arkkikonna Andrei Sator. Branagh lausuu repliikkinsä paksulla slaavilaisella aksentilla, ja lopputulos on paitsi epäuskottava myös tahattoman koominen. Tyypin pitäisi olla kasvanut Neuvostoliitossa, mutta silti hän siteeraa T.S. Eliotia ja muuta anglosaksista runoutta kuin olisi opiskellut brittiläisessä sisäoppilaitoksessa Nolanin kanssa samassa pulpetissa. Andrei Sator sopisi paremmin Austin Powersin viholliseksi.”

Näyttelijöinä John David WashingtonRobert PattinsonElizabeth Debicki sekä Kenneth Branagh.

Alla traileri.

YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut