Mies ja alaston ase -tekijä kritisoi ihmisten suhtautumista komediaan: ”Voisiko Hei me lennetään! tehdä tänä päivänä? Toki, mutta ilman vitsejä”

Kaikki eivät ole samaa mieltä komedian kehityksestä.

27.11.2022 18:01

Lukuisten suosikkikomedioiden ohjaaja ja käsikirjoittaja David Zucker antoi haastattelun PragerU:lle. Zucker muistetaan muun muassa sellaisista suosikkiparodioista, kuin Hei me lennetään!, Top Secret!, Mies ja alaston ase, sekä Scary Movie 3.

”Minulta kysytään, voisiko Hei me lennetään! -elokuvan tehdä tänä päivänä? Toki, mutta ilman vitsejä”, Zucker sanoo. ”Saimme olla niin loukkaavia, kuin halusimme. Etsimme nauruja sieltä, missä niitä oli. Emme koskaan ajatellut loukkaavamme ketään, mutta jos loukkasimme, tiesimme olevamme oikeilla jäljillä.”

Hänen mukaansa Hollywood tuhoaa komedian, olemalla liian huomioonottava. ”Kaikki muuttui jossain 90-luvulla ja 2000-luvulla. Emme koskaan huolehtineet näistä asioista, kun teimme Mies ja alaston ase tai Scary Movie -elokuvia.”

Zuckerin mukaan vastikään yksi elokuvan tuottaja hylkäsi hänen käsikirjoituksensa, koska siinä oli vitsi siitä, kuinka naishahmo tarvitsi rintojenpienennysleikkausta. ”Kirjoitin tämän hetkisen kirjoittajakumppanini kanssa James Bond ja Mission: Impossible -parodiaa. Yksi naistuottaja sanoi, että tämä vitsi on riski. Se oli kepeä vitsi, kuinka pääroolissa oleva naishahmo sanoi tarvitsevansa rintojenpienennysleikkauksen, että mahtuu luotiliiveihinsä.”

Zucker myöntää, että vitsi ei ollut parhaita, mutta osa kokonaisuutta. ”He tuhoavat komedian, koska yhdeksällä prosentilla ihmisistä ei ole huumorintajua.”

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia