Helena Bonham Carter puolustaa Johnny Deppiä ja JK Rowlingia: ”Siitä on tullut noitavainoa”

Bonham Carter lataa tiukkaa tavaraa tiskiin.

28.11.2022 21:15

Helena Bonham Carter on puolustanut Synday Times -lehden haastattelussa pitkäaikaista näyttelijäkaveriaan Johnny Deppiä sekä Harry Potter -kirjailija JK Rowlingia.

Bonham Carter pitää Deppiä vapaana miehenä voitettuaan kunnianloukkausoikeudenkäynnin ex-vaimoaan Amber Heardiä vastaan.

– Hän on varmasti aivan ok, täysin kunnossa, Bonham Carter arvelee.

Depp ja Bonham Carter ovat työskennelleet useammassakin elokuvassa yhdessä: Corpse Bride, Jali ja suklaatehdas, Sweeney Todd – Fleet Streetin paholaisparturi, Liisa Ihmemaassa sekä Dark Shadows.

Depp on myös Bonham Carterin ja Tim Burtonin kahden lapsen kummisetä.

Bonham Carterilta kysyttiin, mitä mieltä hän on MeToo-liikkeestä, ja siitä, että vaakakuppi on nyt kallistunut vastakkaiselle puolelle Heardin hävitessä oikeudenkäynnin.

– Mielestäni Heard vain hyppäsi siihen mukaan. Se on näiden [liikkeiden] ongelma, että ihmiset vain hyppäävät niihin mukaan, koska ne ovat trendikkäitä, ja Heard on MeToo-liikkeen kansikuvatyttö.

Bonham Carter pohtii myös, että pitäisikö jonkun henkilökohtainen elämä vaikuttaa ammattiuraan.

– Bannataanko neroja heidän seksielämänsä takia? Miljoonat ihmiset joutuisivat bannatuksi, jos heidän henkilökohtainen elämänsä paljastettaisiin. Ei ihmisiä voi noin vain bannata. Vihaan cancel-kulttuuria. Koko ilmiö on aivan hysteerinen. Siitä on tullut noitavainoa, Bonham Carter sanoo.

Hän puolustaa samalla JK Rowlingia, jota on syytetty twiittiensä takia muun muassa transfobiasta.

– Se on kauheaa, täyttä paskaa. Häntä jahdataan, Bonham Carter sanoo.

– Ihmisten tuomitseminen on lähtenyt käsistä. Hänellä on oikeus mielipiteeseensä, etenkin kun hän on hyväksikäytön uhri. Jokainen kantaa omia traumojaan ja mielipiteet muodostuvat niiden kautta. Ihmisten pitäisi kunnioittaa toisia ihmisiä ja heidän kipuaan. Mutta ei heidän kanssa tarvitse olla samaa mieltä, sehän olisi hullua ja tylsää. Eikä hän ole puhunut aggressiivisesti, hän puhuu vain omasta kokemuksestaan.

Bonham Carterilta kysyttiin myös mielipidettä Harry Potter -elokuvien kirjailijaa kritisoineista näyttelijöistä Daniel Radcliffesta, Emma Watsonista ja Rupert Grintistä.

– Mielestäni heidän pitäisi antaa Rowlingin pitää mielipiteensä. He pyrkivät tietenkin suojelemaan omaa selustaansa. He ovat erittäin tietoisia omista faneistaan ja sukupolvestaan, Bonham Carter sanoo.

Lähde: The Guardian

Lisää luettavaa