Huh, nyt on kovia väitteitä Han Solo -leffasta – pääosan näyttelijä ei vain osaa, ensimmäinen ohjaajakaksikko ei ollut valmis haasteeseen

Ehkä siitä vielä hyvä tulee?

Solo: A Star Wars Story tullaan muistamaan ainakin tuotannollisista ongelmistaan, jos ei muusta. Nyt nimettömänä pysyvä näyttelijä kertoo, mitä kulisseissa tapahtui.

Tunnetusti ensimmäinen ohjaajakaksikko Phil Lord ja Chris Miller saivat potkut elokuvasta. Lisäksi on huhuiltu Alden Ehrenreichin heikoista näyttelijänlahjoista.

Nimetön, väitetysti elokuvassa näkyvässä roolissa ollut näyttelijä, kertoo nyt juuri näistä ongelmista.

– Phil ja Chris ovat hyviä ohjaajia, mutta he eivät olleet valmiina Star Warsiin. 25. oton jälkeen näyttelijät alkoivat katsoa toisiaan tyyliin: ”Tämä alkaa olla outoa.” Tilanne ei ollut hallinnassa, näyttelijä paljasti.

– He selvästi tunsivat paineet. Näissä elokuvissa joku on kimpussasi jatkuvasti. Ensimmäinen apulaisohjaaja oli todella kokenut ja joutui ottamaan vastuuta auttaakseen heitä ohjaamaan monia kohtauksia, näyttelijä jatkoi.

Näyttelijän mukaan käsikirjoitus ei myöskään muuttunut sen jälkeen, kun Ron Howard korvasi Lordin ja Millerin. Hän vain kuvasi ne kohtaukset uusiksi, jotka eivät toimineet. Hän osui näyttelijän mukaan naulan kantaan Disneyn toivomassa tunnelmassa.

Vähemmän mairittelevan arvion saa niin ikään elokuvan päätähti Alden Ehrenreich.

– Harrison Fordin imitoiminen on todella vaikeaa. Lucasfilm halusi jotain hyvin tarkasti määriteltyä – toisen kopioimista. Alden  ei ole huono näyttelijä – hän vain ei ole tarpeeksi hyvä, näyttelijä sanoi.

Ehrenreichille palkattiinkin valmentaja, joka auttoi elokuvan läpiviemisessä.

– Hänen näyttelystään tuli rennompaa. Hänestä tuli enemmän Harrisonin kaltainen. Valmentajasta oli apua!

Solo: A Star Wars Story saapuu elokuvateattereihin 23. toukokuuta.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut