Huomiota välttelevä Jodie Foster ei halunnut näyttelijäksi – ”Minulla ei ollut vaihtoehtoa”

Näyttelijän uralle sattumalta.

26.2.2024 07:00

Jodie Foster on ollut viime aikoina otsikoissa hänen uusimman roolinsa myötä. Foster näyttelee True Detectiven neljännellä kaudella sheriffi Danversin nahoissa.

Foster tunnetaan yksityisenä henkilönä, josta ei juurikaan kuulla tuotantojensa välillä. Se on sinänsä saavutus, sillä hän on kuuluisa näyttelijä, joka on näytellyt kolmevuotiaasta saakka.

– Minusta ei tullut näyttelijää siksi, että olisin halunnut näytellä. Minulla ei ollut vaihtoehtoa. Aloitin kolmevuotiaana, Foster sanoi NME:lle.

Foster kertoi, että häneltä puuttuu sellainen ”näyttelemisen halu”, jollainen on hänen kollegoillaan.

– En halua olla huomion keskipisteenä, Foster jatkoi.

– Minulla on kokonaiskäsitys asioista – en elä hetkessä. En pidä avoimesta tunteiden näyttämisestä. Ikään kuin, minussa ei ole sellaista osaa, joka on tarkoitettu näyttelijäksi, Foster kuvaili.

Työnsä hän katsoo olevan itselleen vaikeaa.

– On tavallaan julmaa antaa tällainen työ jollekin, joka on niin sisäänpäin kääntynyt kuin minä, Foster lisäsi.

Fosterin ura alkoi vahingossa kolmevuotiaana, kun hänen veljensä Buddy pyrki tv-mainokseen, mutta pestin saikin yllättäen Jodie. Foster oli jo erittäin kokenut näyttelijä, kun hän teki läpimurtoroolinsa 12-vuotiaana elokuvassa Taksikuski (1976).

Foster on Oscar-ehdokkaana roolistaan elokuvassa Nyad. Hän aikoo tavata tämän vuoden gaalassa Taksikuski-ohjaaja Martin Scorsesen sekä elokuvassa näyttelevän Robert De Niron. Myös molemmat heistä ovat Oscar-ehdokkaana elokuvasta Killers of the Flower Moon. Alla elokuvan Nyad traileri.

Lue myös: Vielä hetken Netflixissä: Martin Scorsesen päräyttävä klassikkoleffa – loppukohtaus meni aikoinaan yli hilseen ja aiheutti buuauksia – Episodi.fi

Lähde: NME

Lisää luettavaa