Hyppääkö Christopher Nolan seuraavaksi tämän odottamattoman genren pariin?

Nolanilaista kauhua jollain erikoisemmalla twistillä? Kyllä kelpaa.

16.2.2024 13:02

Christopher Nolan on parhaillaan kiertämässä pressitilaisuuksia. Mestariohjaaja kerää Oscar-pöhinää Oppenheimerin ympärille.

Nolan oli Lontoossa pitämässä puhetta British Film Institutessa, kun yleisöstä kysyttiin hänen suhtaumisestaan kauhugenreen.

Oppenheimerissa on kauhun elementtejä, ja se kuuluu tämän aiheen piiriin. Kauhuelokuvat ovat mielestäni mielenkiintoisia, koska ne luottavat niin paljon elokuvallisiin ansioihin. Niissä haetaan tietynlaista yököttävää reaktiota. Haluaisin jossain vaiheessa tehdä oman kauhuelokuvan, Nolan kertoi.

– Hyvät kauhuelokuvat tarvitsevat kuitenkin erityisen loistavan idean. Niitä ei ole juurikaan tarjolla. En ole vielä löytänyt tarinaa, joka innostaisi minua.

– Se on kuitenkin mielenkiintoinen genre elokuvallisesta näkökulmasta. Studiot tekevät myös paljon näitä elokuvia, ja niissä on aina tietynlaista synkkyyttä ja abstrakteja asioita. Niissä on paljon sellaisia elementtejä, joita Hollywood ei yleensä suvaitse, mutta kauhuelokuvissa ne suvaitaan, Nolan pohtii.

Nolan kertoo ajattelevansa Oppenheimerin keskikohtaa kauhuna. Tämän jälkeen siirrytään oikeussalidraamaan.

– Valitsin nämä genret, koska niissä on yleensä paljon dialogia, ja se on katsojan kannalta intensiivistä ja kiinnostavaa. Genrehyppely on kiinnostavaa, koska voit leikitellä tällaisilla asioilla, joita ei ole yleensä totuttu näkemään tämän kaltaisissa elokuvissa.

Lähde: Variety

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia