Idris Elba luuli tulleensa ammutuksi leffansa kuvauksissa – näin tapahtumat etenivät

Ilmeisesti hetki säikäytti näyttelijän.

26.11.2021 04:30

Maailmalla levisivät viime kuussa kamalat uutiset Alec Baldwinin elokuvan Rust kuvauksista. Kohtausta valmisteltaessa Baldwin ampui vahingossa elokuvan ohjaajaa sekä pääkuvaaja Halyna Hutchinsia, joka kuoli myöhemmin sairaalassa vammoihinsa. Ohjaaja Joel Souza selvisi loukkaantumisella.

Hollywood-tähti Idris Elba joutui ehkä hiukan vastaavantyyppiseen tilanteeseen Ridley Scottin ohjaamassa elokuvassa American Gangster. Leffassa nähtiin myös Denzel Washington.

Elokuvassa nähdään tiivistunnelmainen hetki, kun Washingtonin näyttelemä gangsteri Frank osoittaa aseella Elban näyttelemää Tangoa. Turvallisuus oli tässä tilanteessa siltä osin kunnossa, että aseessa oli umpinainen piippu, eikä aseessa ollut myöskään patruunoita.

Ohjaaja Scott pyysi Elbaa nojaamaan hiukan, jotta piippu osoittaisi häntä suoraan päähän. Tällä Scott kalasteli jonkinlaista reaktiota.

Scott sanoi, ettei ottaisi koskaan riskiä, ellei aseessa olisi umpinainen piippu. Ase oli kuitenkin sillä tavalla erikoisvalmisteinen, että siinä oli rekyyli ja jonkinlainen laukaukselta kuulostava ääni.

– Hän veti liipaisimesta, ja siitä kuului ”pam”. Idris luuli tulleensa ammutuksi, ja hän tipahti kadulle ja sanoi: ”Minua on ammuttu!”, Scott kertoi Elban säikähdyksestä.

Tuliaseiden asiantuntija Paul Biddiss toimi American Gangsterissa neuvonantajana, ja hän kertoi kuvauksissa olleen tiukat toimintatavat aseiden suhteen. Hän kertoi Scottin niin ikään olevan tarkka turvallisuudesta. Biddissin mukaan aseella ei voinut ampua, koska piippu oli umpinainen.

Scottilta on tulossa joulukuussa elokuva House of Gucci, jossa nähdään muun muassa Lady Gaga sekä Al Pacino. Aiemmin tänä vuonna Scottilta saapui elokuvateattereihin elokuva The Last Duel, joka ei hyvästä vastaanotosta huolimatta ole menestynyt lippukassoilla.

Lue myös: The Last Duelin ohjaaja Ridley Scott tylytti milleniaaleja: ”Nämä perkeleen kännykät” – Episodi.fi

Lähde: Metro

Lisää luettavaa