Ilkka Remeksen romaanista tehdään kansainvälinen trilleri: Aku Louhimies ohjaa Jasper Pääkköstä ja isoja ruotsalaistähtiä

Omerta 6/12 saa ensi-iltansa marraskuussa.

Aku Louhimiehen ohjaaman Omerta 6/12 -toimintatrillerin päärooleissa Jasper Pääkkösen rinnalla nähdään ruotsalaistähdet Nanna Blondell ja Sverrir Gudnason. Elokuvan kuvaukset ovat loppusuoralla, ja Suomen ensi-iltansa se saa tiedotteen mukaan marraskuussa 2021.

Elokuva perustuu Ilkka Remeksen romaaniin 6/12. Jasper Pääkkönen esittää suojelupoliisin Max Tanneria.

Nanna Blondell on tuttu muun muassa tv-sarjasta The Inner Circle, ja hänet nähdään ensi-iltaansa odottavassa Marvel-elokuvassa Black Widow sekä ensimmäisessä ruotsalaisessa Netflix-elokuvatuotannossa Red Dot. Omerta 6/12 -elokuvassa Blondell näyttelee Sylvia Madsenia Ruotsin tiedustelu- ja turvallisuuspalvelu Säkerhetspolisenista..

Jasper Pääkkönen.

Islantilais-ruotsalainen Sverrir Gudnason on tuttu muun muassa elokuvista Falling, Borg/McEnroe ja The Girl in the Spider’s Web sekä Wallander-elokuvista ja Rakasta mua -sarjasta. Omerta 6/12 -elokuvassa Gudnason esittää serbijoukon johtohahmoa Vasa Jankovicia.

”On ainutlaatuista päästä tekemään toimintaelokuvaa, ja erityisen hienoa on ollut saada mukaan kaikki nämä lahjakkaat näyttelijät. Meillä on koossa kansainvälinen näyttelijäjoukko, joka tuo 6/12-tarinan voimallisesti valkokankaalle. Työskentely on ollut intensiivistä ja omistautunutta. Kuvaukset ovat edenneet aikataulussa ja ovat loppusuoralla”, ohjaaja Aku Louhimies sanoo.

Sverrir Gudnason.

Suomalaisista näyttelijöistä elokuvassa nähdään muun muassa Joonas Saartamo, Laura Malmivaara, Wanda Dubiel, Robert Enckell, Nika Savolainen, Dennis Nylund, Andrei Alén, Kris Gummerus, Pekka Strang ja Eero Milonoff.

Omerta 6/12 -elokuvan tuottaa Antti J. Jokisen tuotantoyhtiö Cinematic.

Alun perin Jokisen piti myös ohjata elokuva, mutta hän jäi kesken tuotannon sairauslomalle, ja hänen tilalleen tuli Aku Louhimies. Samassa yhteydessä näyttelijä Ville Virtanen jäi pois tuotannosta, koska hän ei halunnut työskennellä Louhimiehen kanssa.

Louhimies joutui kohun keskelle vuonna 2018, kun useat näyttelijät syyttivät häntä vallankäytöstä ja kyseenalaisista työskentelytavoista.

Elokuvasta piti tulla alun perin kaksiosainen, mutta ohjaajavaihdoksen yhteydessä päätettiin tehdä vain yksi elokuva. Tulossa on myös neliosainen tv-sarjaversio.

Kuvat: Antti Rastivo

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut