Illalla tv:ssä: Kaikki eivät tykänneet Shyamalanin kauhuleffasta – ei silti surkea tapaus

IMDb-arvosana on 6,6.

19.3.2023 11:00

Illan tv-tarjonnassa on elokuva Kylä (The Village, 2004). Elokuva oli aikoinaan odotettu tapaus, sillä Shyamalanilla oli jo meriitteinään elokuvat Kuudes aisti, Unbreakable ja Signs. Kylä osoittautui valitettavasti monille pettymykseksi, vaikkei leffaa voi sanoa huonoksi.

Tarinassa synkän metsän keskellä on kylä, jonka asukkaat ovat eristyksissä muusta maailmasta. Metsässä asuu olentoja, joita ei saa häiritä, mutta yksi kyläläisistä uhmaa vaaraa.

Ohjaajana ja käsikirjoittajana M. Night Shyamalan. Näyttelijöinä Bryce Dallas Howard, Joaquin Phoenix sekä William Hurt. Shyamalan kirjoitti Phoenixin roolin juuri hän mielessään.

Shyamalan laittoi näyttelijäporukan 1800-luvun tyyliselle leirille, jotta he saisivat käsityksen elämästä tuona aikana. Joaquin Phoenix valmisti samalla leirillä elokuvassa nähtävän puisen kävelykepin Bryce Dallas Howardille, johon hän kaiversi Howardin roolihahmon nimen Ivy.

Shyamalanilla oli alun perin erilainen idea olennoista, ja ne suunniteltiin kalliopiirrosten kaltaisiksi hirviöiksi. Esimerkiksi leijoniksi, jotka kävelevät takajaloillaan takkuisine harjoineen. Kuvauspaikalla Shyamalan huomasi, että ne olivat epäuskottavia, ja olennot suunniteltiin uusiksi.

Elokuva on myös Disney Plussassa. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • Su 19.03.2023 klo 21.00, Star Channel
  • Ti 21.03.2023 klo 23.00, Star Channel
  • La 25.03.2023 klo 00.05, Star Channel

Lue myös: Muistatko Casino Royale -elokuvan Bond-kaunottaren Eva Greenin, 42? Tältä hän näyttää nyt – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa